Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Patrícia Soley-Beltran

Gestora cultural / Consultora de gènere / Assagista.

Patrícia Soley-Beltran es investigadora, divulgadora, gestora cultural i assagista. Doctora en Sociologia del gènere (Universitat de Edimburg) i Llicenciada en Història Cultural (Universitat d’Aberdeen), investiga sobre temàtiques de cultura popular, vida quotidiana, gènere, sexualitat, sociologia del cos, la identitat, moda i estil. Com acadèmica, és autora de nombroses publicacions científiques en revistes internacionals indexades i de dos llibres acadèmics. Ha estat docent a les universitats de Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, UIB, ELISAVA, IED, BAU i Oberta de Catalunya, entre moltes d’altres, a nivell de grau, postgrau i doctorat.

Com a divulgadora, l’any 2015 guanyà el 43é Premi Anagrama d’Assaig per ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras, i al 2016 el I Premi María Luz Morales de Periodismo amb perspectiva de gènere per l’article “Política eres tú” (El País); a més de publicar opinió a El PaísLa Vanguardia i La Marea. Com a conferenciant i gestora cultural, col·labora amb TEDxBarcelonaWomen, Caixafòrum, Casa América, La Térmica, Museo del Traje, Fundació Sa Nostra, DHUB, Congresos del Bienestar de la Cadena SER, La Térmica i el Museu Thyssen de Málaga, entre d’altres.

Com a consultora en gènere, ha assessorat i impartit formació a fundacions privades com la Fundación Nagel, de la que és membre del Consell Assessor, a institucions educatives i governamentals com ara l’Institut de Cultura de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el Consell Interuniversitari de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona i Màlaga, així com als museus MUHBA, Ciències Naturals i Museu Picasso de Barcelona, entre d’altres, a més d’empreses de creació de continguts, com ara CultAffairs. És també autora de la guia Compta amb nosaltres! Bones pràctiques per a una programació cultural paritària (Quaderns Metodològics Feministes #2, Ajuntament de Barcelona, 2019).

 

direccio-postal Santa Eulària (Eivissa)

web-blog www.patriciasoley.com

email psoley@patriciasoley.com

facebook https://www.facebook.com/patricia.soleybeltran

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats