Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Sala de Cultura / Cinema

Sala de Cultura Cinema de Formentera

“La Sala de Cultura de Formentera inicia la seva història en 1979 amb la redacció del projecte i l’adjudicació de les obres a l’empresa constructora.
Després de diversos replantejaments del projecte i modificacions, la Sala s’acaba l’any 1987 i s’inaugura oficialment a les festes de Sant Jaume d’aquest mateix any amb una conferència de l’historiador D. Joan Marí Cardona.
No obstant això, no és fins al 20 de febrer de 1988 quan la Sala Municipal de Cultura inicia la programació estable i ininterrompuda fins al dia d’avui. Aquell 20 de febrer de fa 25 anys s’estrenava el cinema amb la pel·lícula La Missió.
Aquesta sala polivalent compta amb una programació estable de cinema amb una pel·lícula o dos setmanals cada divendres i diumenge, un cicle de documentals en VO amb subtítols en català el primer dijous de gener a juny i filmoteca els dimarts de gener a abril.
D’altra banda també ofereix obres de teatre, cicles de música i dansa, conferències, presentacions de llibres i espectacles infantils.
Capacitat de la sala: 268 persones

Material físic:
Equipament per a l’escenari: tubs, accessoris de subjecció i mecanització, barres electrificades, mànegues multifilars i arpes de subjecció.
Estructura de l’escenari: una estructura de suport amb barres per poder penjar la càmera negra i un sistema electrificat que permet col·locar els focus (amb 48 punts focals) i en ser una estructura permanent facilita el muntatge.
Càmera negra: teló de fons de 2 peces, 8 potes i 4 bambalines. La càmera negra és de llana i ignífuga (que fa inflamables les matèries combustibles).
Plànol de llums: taula de control d’il·luminació.
Llums: 8 PC + PF, 4 I + PC, 4 panorama i recanvis.
Equip de so: taula de control.
Material sonor: un transmissor de petaca, transmissor de mà, micròfon de diadema, micròfon de solapa, 3 micròfons de penjar sense capçal i 3 càpsules cardioide per a micròfon.
Piano de cua”

Extract de la web del Consell de Formentera

direccio-postal Avda. de Portossalè San Francesc, s/n 07860 - Formentera

telefon-fax 971 32 12 75

web-blog https://www.consellinsulardeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=80&Itemid=109&lang=es

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats