Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Dimecres 9 de juliol, tuitdebat 3 “Equipaments Culturals” #CulturAX

Al debat de la setmana passada sobre “Cultura i Insularitat” sortiren coses molt interessants, com podeu llegir en el resum publicat com sempre al nostre blog. Si ho haguéssim de concretar en una sola frase podríem dir que encara hi ha poc coneixement i interrelació entre els professionals de la cultura de les Illes i que calen bones polítiques, estratègies i pràctiques per a millorar aquesta desconnexió.

Sens dubte, un altre aspecte que podríem remarcar en relació al fet insular és la dificultat de disposar moltes vegades d’equipaments que, a part de només aportin l’espai idoni per a desenvolupar projectes culturals, esdevenguin entorns i context per al diàleg, interrelació, reconeixement, debat i contacte . Quantes vegades no es produeixen al sector de la Cultura a Balears queixes per la falta de sales de cinema, espais expositius o de representació on poder mostrar tantes grans creacions culturals i artístiques que es porten a terme a la nostra comunitat. Les inversions i polítiques de gestió d’equipaments culturals per part de les institucions públiques mai han estat suficients i els valents que s’atreveixen a posar en marxa un equipament cultural de manera totalment privada, amb prou feines se’n surten.

Per això, aquesta setmana volem parlar d’equipaments culturals. Dels que hi ha, dels que farien falta, de la seva gestió, de la resposta dels públics, de la relació que tenen entre ells, de les diferències o semblances entre illes i entre ciutats grans i petites, de les dificultats que tenen per funcionar però també de les satisfaccions que suposen…. De tot això i del que surti, en volem parlar amb els professionals de la cultura, institucions, públic i tothom que hi vulgui participar.

Però havíem anunciat novetats per a aquesta setmana…Doncs ens fa molta il·lusió contar-vos que aquest dimecres realitzarem el tuitdebat des d’un equipament cultural de Palma que aquests dies ha presentat el seu nou equip gestor: el CAC Ses Voltes. A partir d’ara serà gestionat per Tres Serveis Culturals, empresa de gestió cultural formada per Tina Codina i Mari Pau Ruíz. Per començar a funcionar, han organitzat unes trobades amb els diferents sectors culturals, a través d’una iniciativa anomenada #enconstrucció, per contactar i conèixer els protagonistes de la cultura i poder dissenyar després el camí a seguir. El dimecres dia 9 parlaran amb els implicats en el CAC Ses Voltes en etapes anteriors i explicaran un poc el seu projecte. Art-Xipèlag serà allà per parlar, entre tots, d’aquests i d’altres aspectes sobre equipaments culturals.

Volem agrair a Tina i Mari Pau  aquesta col·laboració entre el CAC Ses Voltes i Art-Xipèlag. Ens encanta que hi hagi noves i interessants propostes culturals a les nostres Illes i ens encanta poder-hi ser per contar-vos-ho.

Ja ho sabeu, tant si sou al CAC Ses Voltes com si no, us esperam al nostre tuit debat el dimecres 9 de juliol, de 19 a 20h. Podeu participar-hi amb el hashtag #CulturAX !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *