Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La Col·lecció Mariano Yera al MACE

08/04/2016 - 09/04/2017

Exposició Yera al MACE

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999, centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX.

COL·LECCIÓ MARIANO YERA AL MACE

Els artistes i les col·leccions conversen

La presentació de la col·lecció Yera a Eivissa es concep com una conversa entre artistes i col·leccions.

L’arc cronològic de la col·lecció del MACE va des del 1959 fins als nostres dies. Però és a les dècades dels seixanta i setanta del segle XX on la col·lecció s’atura i és més fecunda, mostrant el fet que durant aquest període –des de la fundació del Grup Ibiza 59 fins als anys vuitanta– es troben a l’illa una plèiade d’artistes molt singulars, lligats a les avantguardes internacionals, sobretot l’informalisme, l’abstracció geomètrica i l’art òptic-cinètic.

Es dóna la circumstància que el MACE es concep el 1964 i s’obre al públic amb els fons premiats de la Biennal, donacions i dipòsits, el 1969. En els darrers 26 anys, la col·lecció del MACE ha anat adquirint molt poc a poc obres que han anat travant el període històric, cobrint absències o implementant les presències segons la seva excel·lència i representativitat, amb el convenciment que aquest nucli explica la nostra pròpia essència.

Tot això, perquè la col·lecció és important. És com el nervi principal que recorre tot el museu. Sense ella el MACE seria una galeria amb exposicions temporals. Però els escenaris de l’art canvien molt ràpidament en els darrers temps i es fa necessari posar de manifest la deslocalització dels contextos. Tot plegat, per construir una col·lecció nova que aconsegueixi estimular la mirada de l’espectador i li permeti establir vincles possibles.

La col·lecció del MACE és marcadament internacional, mentre que la col·lecció Yera és d’art espanyol. Aquesta circumstància provoca d’entrada la possibilitat d’un complement, perquè tant un àmbit com l’altre poden estar en sintonia de corrents i estils, si bé cadascun amb diferents actors i poètiques. La selecció de les onze obres de la col·lecció Yera ha estat difícil. Fer eleccions sempre costa, i més quan la col·lecció del mateix museu mana i obliga, amb generositat però també amb fermesa. Fins i tot aquesta dificultat ha esdevingut un estímul que agraeixo, perquè significa que cada decisió ha estat una elecció que ha hagut de ser justificada.

Esperem que, durant l’any en què el projecte estarà en marxa, tot això resulti en benefici de l’enteniment de l’art i col·labori a la funció didàctica que compartim tant el MACE com la col·lecció Yera.

Elena Ruiz Directora MACE

Horari:
abril/maig/juny/setembre
dimarts a diumenges 10 a 14 h
dimarts a divendres 17 a 20 h
juliol/agost
dimarts a diumenges 10 a 14 h
dimarts a divendres 18 a 21 h
octubre/març
dimarts a divendres 10 a 16.30h
dissabtes a diumenges 10 a 14 h

Inauguració: divendres, 8 d’abril a les 19 h.

Exposició fins al 9 d’abril de 2017

MACE (Museu d’Art Contemporani d’Eivissa)

Mostra els detalls

Inici:
08/04/2016
Finalització:
09/04/2017
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , ,

Recinte

MACE Museu d’Art Contemporani d’Eivissa
R. Narcís Puget, s/n · Dalt Vila
Eivissa, Islas Baleares 07800 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
971302723
Lloc web:
Visualitza el lloc web de Recinte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vols afegir algún esdeveniment/acte a l'agenda?

Formulari d'inscripció

Destacats

Week of Esdeveniments