CampanoEsBaluard és una exposició organitzada per Es Baluard Museu en col·laboració amb el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía que revisa aquells moments que han estat crucials en la trajectòria de Miguel Ángel Campano (Madrid, 1948 – Cercedilla, Madrid, 2018) a partir d’una relectura de la mostra «D’après» que es va presentar el 2019. En aquest sentit, a Es Baluard Museu s’ha dut a terme recerca antològica tenint en compte els moments clau de ruptura.

MargollesEsBaluard recupera alguns dels eixos clau del treball de la creadora i, alhora, presenta algunes obres inèdites. El seu treball denúncia sense complexos les crisis migratòries actuals, obre el debat entorn del treball i, sobretot, apunta a la vulnerabilitat en la qual es troben les dones davant qualsevol situació.

Miguel Ángel Campano, “SUBASH, 20.9.94”, 1994. Oli damunt tela, 320 x 234 cm. Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, dipòsit col·lecció Ajuntament de Palma. © de l’obra, Miguel Ángel Campano, VEGAP, Palma, 2020. Fotografia: Joan-Ramon Bonet / Teresa Margolles, “Carretillera sobre el Puente Internacional Simón Bolívar”, Colòmbia-Veneçuela, 2018. Impressió digital damunt paper de cotó, 180 x 140 cm. Edició: 5 + 2 P.A. Cortesia de l’artista. © de l’obra, Gabinete TM, 2020