Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Exposició ‘Miquel dels Sants Oliver (1864-1920): l’home, l’escriptor, el periodista’

REDACCIÓ ART-XIPÈLAG PALMA 06.12.2014

La inauguració de la mostra, organitzada per la UIB en col·laboració amb el Consell de Mallorca, forma part dels actes de commemoració del 150è aniversari del naixement de l’intel·lectual nascut a Campanet

El Centre de Cultura la Misericòrdia acull l’exposició ‘Miquel dels Sants Oliver (1864-1920): l’home, l’escriptor, el periodista’, que organitza la Universitat de les Illes Balears en col·laboració amb el Consell de Mallorca.

La mostra es podrà visitar fins el 23 de gener a la sala multiusos del primer pis de la Misericòrdia i forma part de la programació de les activitats del 150è aniversari del naixement de Miquel dels Sants Oliver, que s’han dut a terme al llarg del darrer trimestre, a Palma, Campanet i Barcelona. Les activitats han comptat, igualment, amb la col·laboració de la Societat Arqueològica Lul·liana, l’Ajuntament de Campanet, l’Institut d’Estudis Catalans, el Grup d’Estudi de la Literatura del Vuit-cents (GELIV) de la Universitat de Lleida, el Club Diario de Mallorca, el CaixaFòrum Palma, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès i el periòdic La Vanguardia.

L’exposició mostra alguns dels aspectes fonamentals de la vida i l’obra d’aquest poeta, narrador, periodista i assagista polític, nascut a Campanet l’any 1864 i mort a Barcelona, l’any 1920. Considerat un dels grans impulsors de la modernització de Mallorca en la cruïlla dels segles XIX i XX, Miquel dels Sants Oliver va consolidar una estimable producció escrita en llengua catalana on els temes més recurrents són la necessitat d’impulsar un marc autonòmic més ample que contribuís a descentralitzar l’administració de l’Estat, i la defensa de l’activitat turística per fomentar el desenvolupament econòmic de Mallorca.

Posteriorment, la mostra visitarà, de manera itinerant, altres ciutats i localitats, començant per Campanet, municipi de naixement de Miquel dels Sants Oliver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *