Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Fanny Tur, participa de l’acte d’homenatge a Joan Fuster a Prada  

REDACCIÓ PALMA, 23.08.2017. La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, participa de l’acte d’homenatge a Joan Fuster a 
Prada. El director general de Participació i Memòria Democràtica intervé a la Ponència “Les polítiques de 
memòria democràtica al País Valencià, les Illes Balears i Catalunya”


La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, assiteix aquest dimarts a la XLIX Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent. La consellera participa de l’acte “El llegat de Joan Fuster als 25 anys de la mort”, a l’amfiteatre del Liceu Charles Renouvier.

Aquest acte, de reconeixement a Joan Fuster, ha comptat, a més de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, amb Lluís Puig, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la intervenció de l’historiador Jordi Casassas i Xavier Serra de Societat de Filosofia del País Valencià.

Per la seva part, el director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, també ha participat d’una de les ponències de la Universitat Catalana d’Estiu. La ponència, titulada “Les polítiques de memòria democràtica al País Valencià, les Illes Balears i Catalunya”. També hi han intervingut Carme Garcia, directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat de Catalunya, i Eduard Garcia de Leonardo, cap de servei de Memòria Història de la Generalitat Valenciana.

A la seva intervenció, Fanny Tur ha parlat de l’obra de Fuster i de la seva relació amb l’eivissenc Marià Villangomez. Els dos autors es conegueren a les jornades de Formentor, i el poeta eivissenc tenia tota l’obra de Fuster. La consellera també ha expressat que “el pensament i l’obra de Fuster és plenament vigent, la seva visió de la societat segueix sent vàlida. Fuster sempre va defensar el país complet, no només una part i també la unitat de la llengua catalana en plena dictadura; 60 anys després encara hem de defensar el mateix, en plena democràcia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *