Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La Festa de la Música torna amb més de deu hores de concerts en directe

REDACCIÓ PALMA, 20.06.2017. El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca organitza, 
per segon any consecutiu, una jornada de concerts gratuïts en motiu de la celebració internacional de la Festa 
de la Música. I ho fa al centre de Palma en col·laboració amb les discogràfiques Blau, Runaway i Espora Records
que han elaborat un cartell amb 9 grups que presentaran els seus treballs més recents, mostra de la qualitat i 
diversitat de la música que es fa en aquests moments a Mallorca.

La música en directe al Parc de Ses Estacions començarà a les 11:30 hores amb Carles Grimalt damunt l’escenari que s’ubicarà, aquest dimecres 21 de juny, a la sortida de l’Estació Intermodal de Palma. Li seguiran vuit grups més de l’escena musical mallorquina, d’estils molt diversos, com són Calàpot, Roulotte, Hombrespajaro, Negrei3colors, Marga Rotger, Psiconautas, Urtani i Rumba Katxai, que tancarà la jornada dedicada a la Festa de la Música al voltant de les 22 hores. Propostes variades que van des de la música de mestissatge al folk, pop, indie, pop rock…

Una Festa de la Música que oferirà més de deu hores de música en directe en un espai públic obert que vol ser un aparador per als grups locals “que no tenen massa espais per tocar en directe”, en paraules de Víctor Forés, representant d’Espora Records, “concerts a espais públics n’hi ha molt pocs i per als músics incorporar el directe és molt important per donar a conèixer la seva feina més enllà del circuit de sales de concerts”.

 

 

La Festa de la Música està organitzada, per segon any consecutiu, des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, en col·laboració amb les discogràfiques Blau, Espora i Runaway Records. El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha destacat, precisament, la col·laboració que es manté entre el Consell i el gremi dels editors discogràfics per dur endavant aquesta iniciativa. “Repetim experiència perquè l’any passat vàrem quedar contents dels resultats”, ha explicat Creus, “el cartell, a més, està molt bé perquè hi ha grups que tot just acaben de presentar nou disc. És una bona oportunitat per conèixer la qualitat de la música que es fa a Mallorca, en un espai que no està habilitat normalment per a concerts. Sempre hi ha hagut molt bon nivell entre els músics de Mallorca i aquí hi ha un reflex de la diversitat actual, perquè no és un concert de folk ni de pop, hi ha de tot. La gent que s’acosti al Parc de Ses Estacions podrà comprovar aquesta diversitat i qualitat”.

Per a Miquel Àngel Sancho de la discogràfica Blau “és interessant tot el suport que vengui a nivell institucional cap al món de la música comptant, a més, amb la indústria discogràfica. No tothom sap que darrera un grup hi ha moltíssima gent que fa feina. Hi ha molta feina des dels creadors i des de les discogràfiques perquè aquesta música arribi a la gent. I és important que se li dóni valor. La música no només és oci, també és cultura”.

La Festa de la Música és una celebració internacional que arriba cada 21 de juny amb l’objectiu de promocionar la música i les actuacions en directe al carrer. Mallorca, a través del Consell, fa dos anys que s’adhereix a una festa que va néixer a França i que actualment comparteixen moltes ciutats del món.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *