Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Govern reuneix la Junta Interinsular de Patrimoni Històric

REDACCIÓ PALMA, 01.02.2108. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de 
les Illes Balears ha convocat aquest dimecres migdia la sessió ordinària de la Junta 
Interinsular del Patrimoni Històric, recuperada aquesta legislatura -el 2010 es va convocar 
per darrer cop- , i que no es tornava a reunir des del 27 d’abril de 2016. A la reunió hi han 
participat els quatre consells insulars, amb els quals aquests mesos passats la consellera de 
Cultura, Participació i Esports del Govern, Fanny Tur, ja s’havia reunit per coordinar-se.

La Junta ha informat sobre el Pla Normatiu del 2018, sobre la situació del Museu de Formentera i el Museu de Menorca, sobre les dues candidatures a Patrimoni Mundial, la de Pedra en Sec i la de Menorca Talaiòtica; a més del Pla de Cultura de les Illes Balears 2017-2027. Prèviament, s’ha informat de les reunions de Juntes i Consells en matèria d’arxius, biblioteques i museus.

Concretament, el Pla Normatiu de 2018 preveu actualitzar i millorar normes com la Llei de cultura popular i tradicional de les Illes Balears i la Llei de modificació de la Llei 15/2016, de 17 d’octubre, d’arxius i patrimoni documental de les Illes Balears, l’aprovació de les quals s’espera per a finals d’any. A més, també preveu el desplegament mitjançant Decret de la Llei 4/2003, de 26 de març, de museus i col·leccions museogràfiques de les Illes Balears; el Decret d’aprovació dels estatuts de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), i el Decret pel qual s’aproven els de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

A la reunió, presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, hi han assistit, com a vocals, la resta de consellers de Cultura: Francesc Miralles, del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Maria, del Consell Insular de Menorca, David Ribas, del Consell Insular d’Eivissa, i Susana Labrador, del Consell Insular de Formentera, a més de la directora general de Cultura del Govern, Joana Català, i com a secretària, Catalina Ferrando, cap de Departament de Cultura del Govern.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *