Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Hinds, Las Migas, Funambulista, Chuchito Valdés, Derrick Carter i L’Últim Indi són els caps de cartell de la Revetla de Sant Sebastià 2020

REDACCIÓ PALMA, 23.12.2019. Hi haurà presència de dones i de grups locals a 
tots els escenaris. Es mantenen les mesures inclusives a gairebé totes les 
places i s’incorpora la figura de presentador com experiència pilot. Jarabo: 
“el cartell d’enguany planteja una oferta plural i diversa”

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, juntament amb representants de les tres emissores que tenen programats concerts amb motiu de les festes de Sant Sebastià 2020; Xavier Bonet (Cope Mallorca); 40 POP (Miguel Vera) i Europa FM (Juan Carlos Enrique) han presentat avui el cartell musical de la Revetla de Sant Sebastià 2020.

A la convocatòria d’enguany s’hi ha presentat un total de 298 ofertes artístiques, de les quals s’han escollit 50. Hi haurà 32 actuacions musicals a la Revetla i 18 als concerts de les ràdios, això són cinc més que l’any passat. De les set places que acolliran concerts  (Joan Carles I, pl. D’Espanya, pl. de la Reina, pl. Major, pl. De Cort, pl. de l’Olivar i pl.de la Feixina) totes tendran representació femenina i almanco una actuació d’un grup local. De fet, la presència de grups de les illes al cartell musical augmenta fins al 58 per cent amb 18 artistes o formacions, la qual cosa suposa dos més que al 2019. Dels 50 artistes la meitat (25) no han actuat mai a la Revetla.

La selecció d’artistes ha estat elaborada per l’assessor musical Miquel Ferrer seguint els criteris establerts per a cada escenari i d’acord amb les propostes artístiques presentades. Destaquen Hinds a la plaça del Rei Joan Carles I, Funambulistas a la plaça d’Espanya, Las Migas a la plaça de la Reina, Derrick Carter a La Feixina, L’Últim Indi a la plaça Major i Chuchito Valdés a la plaça de Cort.

Per al regidor Alberto Jarabo “la Revetla de Sant Sebastià és una celebració popular adreçada a la ciutadania, per tant, la festa d’enguany l’hem preparat defugint del concepte de festival musical, que ja té altres espais reservats a l’illa. Hem centrat els nostres esforços en cercar una oferta variada i que arribi a tothom” Jarabo ha destacat, a més que “la qualitat musical és present a totes les places on hem preparat una programació plural però fidel al seu estil. Volem posar l’accent a la diversitat de grups locals, la presència de grups en català, els de nova creació i l’elevada presència de dones o bé artistes o bé membres de les formacions que actuaran. Aquesta pluralitat són un reflex de la societat diversa que som”

Com a novetat s’incorpora la figura del presentador a la plaça d’Espanya com a projecte pilot. Xavi Canyelles serà l’encarregat de donar pas a les actuacions musicals així com de donar informació d’interès als assistents, amenitzant la vetlada. Es mantenen, a més, les sis places amb mesures inclusives que s’incorporaren l’any passat i que permetran que tothom pugui gaudir de la festa. Es tracta de les places Joan Carles I (plataforma vibratòria per a persones sordes per permetre experimentar la música a través de les vibracions i plataforma reservada per a persones amb mobilitat reduïda), plaça d’Espanya (pantalla amb subtítols, plataforma vibratòria i plataforma per a persones amb mobilitat reduïda) , plaça de la Reina (espai reservat per accés a persones amb mobilitat reduïda) , plaça de Cort (plataforma per a persones amb mobilitat reduïda), La Feixina (plataforma per a persones amb mobilitat reduïda) , plaça de l’Olivar (llengua de signes, plataforma vibratòria, espai per accés a persones amb mobilitat reduïda) i Major (llengua de signes i plataforma per a persones amb mobilitat reduïda).

El cost de les actuacions musicals és de 294.362,88 euros (219.185,88 euros els concerts de la Revetla i 75.141,00 euros els concerts de les ràdios). En total són gairebé vuit mil euros més que el 2019.

  1. JOAN CARLES I

Rock (català, nacional i internacional) indie, metal, hardcore, punk i similars.

20:30h Gahra

Banda mallorquina de Dream Pop. Varen ser finalistes del concurs MallorcaLive Talent al 2019. El seu darrer treball és “Who you are” gravat als Estudis Favela.

21:30h Roger Pistola

Músic de professió nascut a Manacor. Compositor des del naixement i concertista des dels sis anys, ha participat en una vintena de discs en els darrers quinze anys. Presentarà el seu darrer disc en solitari “Adesiara”

 22:30h Salvatge Cor          

Banda fundada a l’any 2013. Amb un peu a la poesia impresa i l’altra a l’experimentació sónica. Presentaran el seu darrer disc “Bruixes” publicat fa uns mesos tot un manifest sonor i una declaració d’intencions per a la recerca de noves vies de creativitat.

23:30 Luís Albert Segura   

Fundador de L.A, inicia una nova etapa a la seva carrera musical amb un disc en solitari. Amb aquest nou treball s’acomiada de 14 anys al capdavant de la banda que va consolidar la seva carrera en la música. Ho fa per a traspassar noves fronteres d’idioma i estil i arriscant- se amb aquest nou projecte que va començar el passat mes d’abril i a on totes les peces encaixen a la perfecció.

Presentarà “Amenaza Tormenta” amb un format trio amb ritmes càlids que uneixen cordes, teclats i bases programades.

01:15  Hinds

Hinds és una banda d’indie rock que va néixer l’any 2011 a Madrid. Presentaran el seu darrer treball “I do not run” (2018) que mostra a unes Hinds millors, més grans, més ràpides, més divertides i més destres.  Des de 2014, el grup no ha aturat de girar per tot el món. Sempre han assumit les seves limitacions, amb humilitat i amb desvergonya alhora, sobrevivint a tot els reptes que han hagut de fer front: gires mundials, sales amb entrades esgotades, però també dures crítiques, sexisme …

  1. ESPANYA

Pop, hits musicals,  èxits d’ahir i d’avui.

Presentador Xavi Canyellas

Humorista original que combina les imitacions amb la improvisació.

20:45 Furius Monkey House          

Banda de rock formada l’any 2014 a Pontevedra (Galícia), els seus vídeos acumulen milers de visites a Youtube.  Els membres de Furious Monkey House són Mariña, Carlota, Amaya, Irene i Diego. El seu darrer disc es “Love, scum & dust”

22:15  Funambulista

Funambulista és un grup musical espanyol liderat per Diego Cantero. Després de dotze anys de carrera, 3 àlbums publicats en solitari i multitud de premis en concursos nacionals, Cantero va iniciar el 2009 una nova etapa com a cantant, compositor i alma mater de Funambulista. És un dels autors més reconeguts del panorama del pop nacional. El seu últim treball es “El Observatorio” (2019)

00:10 Inot by Without String         

L’artista mallorquí conegut com Inot amb més de 10 anys d’experiència i centenars d’escenaris a la seva trajectòria dóna nom i imatge a aquest nou projecte musical. Explora totes les opcions que la capacitat creativa i cibernètica li ofereixen. Fent una aposta per un híbrid entre show i concert, presentant els seus temes propis i les seves increïbles imitacions d’artistes internacionals.

01:20 Ipop’s

Grup de versions per animar qualsevol tipus de festa. El millor rock català, anglès i espanyol actual i un repàs a mítiques cançons de tots els temps.

  1. DE LA REINA

Música andalusa, flamenc, rumba i similars.

20:30h Xanguito      

Grup de mestissatge que combina la música amb una animació única. Els seus membres utilitzen recursos escènics que transformen qualsevol espai en una festa.

21:30h Los Fangueros        

Grup compost per dues veus femenines, una guitarra espanyola, un cavaquinho, un contrabaix, un calaix flamec i un saxo soprano. Mestissatge fusió que garanteix una aventura sonora.

22:30h Las Migas    

Varen iniciar la seva trajectòria el 2004 quan Marta Robles, Siliva Pérez Cruz (fins a 2011) i Isabelle Laundenbach (fins a 2013), s’uneixen per formar un grup a què poc més tard s’uniria Lisa Bause (fins al 2013). Als seus començaments varen guanyar el premi de Joventut (INJUVE) a el millor grup de flamenc. Anys més tard van ser nominades als Latin Grammys 2017 amb el seu disc “Vente conmigo” com a millor àlbum de flamenc.

00:15h Colectivo Panamera           

Col·lectiu Panamera renova els ritmes més estimats de l’altre costat de l’Atlàntic: des de la cúmbia fins al calypso, passant per la rumba i el carnavalito, barrejat tot això amb el rock més autèntic. Un viatge per territori nacional i internacional, que segueix fluint. El trio acaba de llançar el seu primer disc d’estudi, que arriba carregat de sons nous.

02:00h La Vereda    

Banda mestissa amb base a Manacor que basa el seu so en el que denominen “fusió canalla”, barreja de flamenc-rock amb altres ritmes temptadors com el reggae, la rumba, el funk, les bulerias … sense renunciar a l’esperit dek punk i al bon humor.

  1. DE CORT

Jazz, soul, funk i similars

21:00h Pep Garau Quintet 

El quintet es va formar l’any 2019. Està integrat per alguns dels músics amb més renom de les Balears.

L’objectiu del trompetista mallorquí és compartir la seva música i reproduir-la amb la varietat més gran de músics possibles, ja que cadasqun d’ells li aporta la seva sonoritat i un toc completament diferent.                                              

22:15h Rita Payes    

Rita Pagès Roma (1999). Es va iniciar com trombonista en el si d’una família plena de músics. Anys després va entrar a la Sant Andreu Jazz Band on va començar també a cantar al costat d’ Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernandez. Amb les diferents formacions on hi forma part ha tocat en els festivals més importants de l’estat i a França, a Suïssa, Itàlia, el Marroc, Suècia, Grècia i molts altres.

23:40h Chuchito Valdes     

Fill de Chucho Valdés i nét de Bebo Valdés, Chuchito Valdés va néixer a l’Havana i representa la tercera generació de la gran dinastia del jazz cubà.

Pianista, compositor i arranjador, Chuchito Valdés va substituir al seu pare a la mítica banda Irakere. El 2002 va debutar com a solista amb l’àlbum Encantado, al qual van seguir La timba , Herencia i Keys of Latin Jazz. El seu últim àlbum és Live in Chicago.

01:25h JO.SE.TE. Trío 

Projecte on hi participen activament Joan Colom a la guitarra, Sergio Llopis als teclats i Teo Salvà a la bateria. Junts presenten un repertori de temes propis i originals que tenen la seva influència en músics com Wayne Krantz, Frank Zappa, Mark Guiliana o Robert Glasper.

Amb el jazz, com a punt de partida, passant pel funk, el R&B i el Rock projecten, en la mesura més expressiva, una sonoritat elèctrica i plena de matisos, on la improvisació i la frescura de cada moment, són els principals elements que defineixen la personalitat del trio.

LA FEIXINA

Música electrònica: EDM, drum&bass, house, techno i similars

20:30h Super Agente 86

Dj que combina la música electrònica amb altres ritmes com el funk o el disco. Ha punxat al Cultura Club i és la Dj resident del Bar Cuba.

21:45h Raisol

Dj local amb una llarga trajectòria punxant a gairebé totes les sales i clubs de Mallorca, on  segueix fidel al seu estil que combina el house, el funky i el deep.

23:00h Derrick Carter

Dj, productor i músic nascut als suburbis de Chicago, Derrick Carter es va interessar per la música  quan als 16 anys l’escena del house estava en plena ebullició a la seva ciutat natal. Carter ho sap tot del house, el ball i l’art de mesclar: les seves sessions són precises en la tècnica i supèrbies en la selecció. El 2017 va actuar al Festival Sónar.

01:15h The Southonormales         

Duet de djs format per Fran Delice, productor i dj francès amb més de 20 anys d’experiència i Capitán Polip fundador de ‘Sentados en el techo’. Han actuat a multitud de festivals com el Tramuntana Rocks o el Mallorca Live Festival.

  1. OLIVAR

Música per a ballar: swing, salsa, cúmbia i similars

20:45h Piolet Swing

Piolet Swing explora els terrenys del Jazz Manouche, Dicileland Swing, Rhythm & Blues, abastint repertori de compositors com Djando, Louis Amstrong, Louis Prima, Chuck Berry entre d’altres.

22:00h Rumba Katxai         

Grup creat a Mallorca l’any 2009 pels germans Zuñiga amb influències multiculturals. El seu darrer disc és ‘Siembra la Semilla’

23:15h Super Cumbia y la Liga de la Alegría

Aquest grup combina la música amb el teatre d’humor per aconseguir una interacció constant del públic. Amb la seva actuació gaudirem de cants corals i coreografies espacials amb trepidants ritmes llatins.

01:00h Balkumbia    

Projecte que neix a Barcelona el 2015 amb músics de diferents països del món. Com el seu nom indica, les seves principals influències provenen de les melodies dels Balcans i dels ritmes llatins.

  1. MAJOR

Música tradicional i folk en català, ball de bot, música tradicional i folk representatiu d’un altre país del món. 

18:30h Glosadors    

20:30h Balladors de Lluc

Grup de música tradicional mallorquina.

21:45h Al-Mayurqua

Grup nascut l’any 1994 amb intenció de dignificar la música tradicional mallorquina fent una lectura actual dels temes que ens defineixen com a poble.

23:00h  El Petit de Cal Eril

El Petit de Cal Eril és un músic amb un estil molt personal entre la cançó popular i el folk-rock acústic amb tocs de psicodèlia. El 2019 publicaren el seu darrer disc ‘Energia Fosca’ publicat per la discogràfica BankRobber.

00:45h  L’Últim Indi

L’Últim Indi és el nom artístic del cantautor Eduard Costa (Banyoles, 1977), que fins al 2018 havia estat un dels quatre components dels Amics de les Arts.

Decideix emprendre un camí en solitari i, el març del 2019 publica el seu primer disc ja en solitari amb el mateix nom, L’Últim Indi, produït per Clipper’s Sound. És descrit com una barreja de pop i de sons ancestrals

Pel que fa als concerts de les ràdios dia 18 de gener a les 20h es farà el primer a la plaça Joan Carles I a càrrec de Palma 40 Pop. Hi actuaran Catherine Fernández, Daisy C, Paco Martín, Elsa Barahona, Big Lion, Fede Dorcaz, Xuso Jones, Ana Guerra i Dani Moreno El Gallo.

El 20 de gener a les 20.30 h a la plaça d’Espanya  es farà el concert Cope Mallorca amb les actuacions de Dhi, Turnedo i Sinsinati.

El darrer dels concerts de les ràdios es farà el 25 de gener a les 21 h a també a la plaça d’Espanya a càrrec d’europa FM. Hi actuaran Isla Iglú, Bombai, Dj. Wally López, Dj. Uri Sabat, Dj. Stevan Chaves & Biel Castell, presentat per Xavi Martínez.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *