Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

HUMANIMALS un projecte de Miquel Àngel Joan “Llonovoy”

Humanimals

collage venal

Són imatges esquinçades

hàbilment manipulades

tot de coses aferrades

quimeres comparegudes.

Són juguetes espenyades

són objectes trastocats.

Ensamblats trastopoemes

són les coses que no són.

Tot això és el que no hi ha.

Sèries còmiques

collage.       

Miquel Àngel Joan  Llonovoy

 

 

 

L’exposició “Humanimals” que presentam avui és una nova sèrie de 42 collages en paper que creen personatges fantàstics –mig-humans o mig-animals- basats en el concepte de collage tan proper a M.A. Llonovoy. A la mostra, també hi trobam una petita selecció d’unes sis obres que reflecteixen  la particular forma de l’autor a l’hora d’apoderar-se d’objectes i trastocar-los en absurdes combinacions que ens provoquen reflexions diverses. I finalment, es projectarà el video “Destriar i compondre”, realitzat amb Jaume Caldentey, música de Pere Pla i produït per La Perifèrica.

El concepte de collage/assemblage és essencial en el seu procés creatiu:  Llonovoy s’apropia d’imatges i les transforma per a filtrar-nos  un sentiment de sorpresa, provocació i subversió. En totes les seves formes creatives juga amb l’ambigüitat del doble sentit de paraules i objectes. I a més, deixa que l’obra generi diverses interpretacions que l’espectador s’encarrega d’inventar. Això ho aplica en totes les seves creacions, tant si fa collages en paper, objectes, texts de poemes o en prosa, actuacions o escenografies. Es tracta de capgirar-ne els valors i compartir la vivència amb l’espectador.

La seva obra és irónica i humorística i alhora,  seriosa i crítica. Tot i què sempre desferma una visió tremendament lúcida de la realitat que l’envolta. D’acord amb això, el conjunt de la seva biografia traspua un ferm compromís ètic i cívic envers Mallorca i la societat que l’envolta. Sobretot els discursos o escrits diversos són un clam en la defensa del territori tan malmenat en els moments actuals.

Des de fa uns anys, habita la ciutat de Barcelona on ha exposat al Centre d’Arts Santa Mònica, a l’Espai Mallorca i recentment, al Teatre Lliure.

Magdalena Aguiló / Palma, maig 2017

 

Exposició de collages i objectes de Miquel Àngel Joan “Llonovoy”

Gerhardt Braun Gallery /Palma maig – juny 2017

Comissària: Magdalena Aguiló Victory

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *