Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Jaume Compte a Teheran amb Nafas Ensemble

REDACCIÓ PALMA, 12.01.2018. La música mediterrània del mallorquí Jaume Compte arriba a 
Teheran amb Nafas Ensemble

En el marc del Festival Internacional de Música Fajr, la cita musical més important de l’Iran, actuarà aquest divendres Jaume Compte amb el seu grup Nafas Ensemble, a través de la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. La sala del concerts del Centre Cultural Niavaran de la capital iraniana ha estat el lloc escollit per presentar el seu projecte de sonoritats i timbres mediterranis.

Jaume Compte investiga les sonoritats i timbres mediterranis amb, instruments tradicionals com el grec bouzouki, l’àrab oud, el persa zarb o el darbouka, molt habitual a l’Orient Mitjà. Utilitza els sons acústics per elaborar un discurs musical propi que beu de diferents tradicions mediterrànies i, alhora, de l’experimentació amb el contemporani. Ha editat diversos treballs discogràfics en solitari com ara Com a Pous de Mar (Blau-Discmedi, 2001) o Alè (TempsRecord, 2006), aquest últim amb col·laboracions de músics de països mediterranis.

Des del 2007 treballa també amb el seu grup Nafas Ensemble format per Enric Pastor al violí i a la viola, Dmitry Struchkov al violoncel, Wojtek Sobolewski al contrabaix i el mateix Compte a la guitarra, a l’oud i a les percussions. Nafas Ensemble ha editat els discos Tariq (Autoeditat, 2011/ArcMusic, 2014)  on hi col·laboren artistes Francisco Albéniz, Marcel Cranc i Sílvia Pérez Cruz; i VODA (Autoeditat, 2013), amb certes sonoritats balcàniques. Compte també ha col·laborat amb Maria del mar Bonet.

El Festival de Música Fajr és l’esdeveniment musical més important d’Iran, se celebra anualment al gener en diferents indrets de la ciutat i convoca a músics molts diversos de renom nacional i internacional.

Fundat el 1986, va ser un dels primers esdeveniments musicals de la revolució. Durant els primers anys, va ser considerat com l’única ocasió en què els músics iranians podien fer  concerts. Des del 1990 acull artistes internacionals de tots els estils. El 33è Festival de Música Fajr es duu a terme del 10 al 20 de gener. Jaume Compte amb Nafas Ensemble seran els protagonistes la nit del dissabte 13 de gener.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *