Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Joan Margarit ha estat reconegut avui amb el XV Premi Jaume Fuster

REDACCIÓ PALMA, 22.05.2015

El poeta Joan Margarit ha estat reconegut avui amb el XV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, en reconeixement a la seva trajectòria i a la divulgació que ha tingut la seva obra

Aquest premi té especial rellevància pel fet que es concedeix a través de les votacions dels companys d’ofici membres de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Joan Margarit, poeta i arquitecte, és, sense cap mena de dubte, un dels poetes contemporanis en llengua catalana més llegits. Amb una trentena de llibres publicats des de finals de la dècada de 1970, ha rebut els principals guardons de la nostra literatura: el Premi Vicent Andrés Estellés i el Premi de la Crítica Catalana per Vell malentès (1981); el Premi de la Crítica Serra d’Or per Cants d’Hekatònim de Tifundis (1982) i novament per Càlcul d’estructures (2005); el Premi Carles Riba per Mal d’hivern (1986) i els premis Cavall Verd-Josep M. Llompart, Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura per Casa de Misericòrdia (2007). La seva poesia ha estat antologada a Tots els poemes (1975-2012) i traduïda en la seva totalitat al castellà. També compta amb traduccions a l’alemany, l’anglès, l’èuscar, l’hebreu, el portuguès i el rus.

La presidenta de l’AELC, Bel Olid, ha fet entrega d’un diploma i una ploma commemorativa al poeta, i el crític i historiador de la literatura D. Sam Abrams ha glossat la seva trajectòria, durant l’acte que ha tingut lloc avui a la seu de l’AELC a Barcelona.

Amb motiu d’aquesta distinció que atorguen els escriptors en llengua catalana, la Junta de l’AELC ha decidit nomenar Joan Margarit soci d’honor de l’entitat.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana editarà, de cara a l’any vinent, un volum de la col·lecció «Retrats» dedicat a Joan Margarit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *