Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Joana Català, ha participat a la localitat francesa de Carcassona en unes Jornades de Cultura i Patrimoni de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

REDACCIÓ PALMA, 31.03.2018. Dijous 29 de març, la Conselleria de Cultura, Participació i 
Esports, a través de la seva directora general de Cultura, Joana Català, ha participat a la 
localitat francesa de Carcassona en unes Jornades de Cultura i Patrimoni organitzades per 
aquest territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

Català ha assistit convidada en el seminari internacional sobre l’Euroregió i finançaments europeus en l’apartat L’Euroregió una «incubadora de projectes» per a la mobilització dels fons europeus, i ha aprofitat l’avinentesa per explicar quins són els principals eixos de la cooperació i el suport a la cultura del Govern de les Illes Balears, tot incidint de manera especial en la convocatòria de Cultura de l’Euroregió per a 2018.

La directora general ha posat èmfasi especial en la necessitat d’enfortir el ric i divers teixit cultural de les Illes Balears i ha volgut posar en comú el suport per part de les polítiques culturals que es fan des del Govern de les Illes Balears. Català hi ha avançat la convocatòria per a projectes culturals que té previst el seu llançament a principis del mes de maig d’enguany, dotada amb 140.000 euros. Cal recordar que, pel que fa als possibles candidats a les ajudes, són elegibles entitats culturals de Catalunya, les Illes Balears i la regió francesa d’Occitània.

La seva intervenció institucional ha servit de preàmbul al Seminari que, sobre aquesta matèria, es preveu dur a terme el pròxim 19 d’abril a l’Arxiu del Regne de Mallorca, on es presentarà oficialment la convocatòria de projectes. S’hi farà també una breu presentació dels programes europeus de suport a la cultura i una exposició de les prioritats de la política cultural a càrrec de representants dels altres territoris membres de l’Euroregió, tot per tal de crear una xarxa de contactes que permeti l’intercanvi i la col·laboració entre les entitats culturals que en formen part.

?La Conselleria de Cultura participa en Carcasona en unas Jornadas de Cultura y Patrimonio del Euroregión Pirineo Mediterránea

La convocatoria de Cultura para proyectos culturales de los territorios de Catalunya, Illes Balears y la región francesa de Occitania se lanzará en mayo y cuenta con 140.000 euros 

Este jueves 29 de marzo, la Conselleria de Cultura, Participación y Deportes, a través de su directora general de Cultura, Joana Català, ha participado en la localidad francesa de Carcasona en unas Jornadas de Cultura y Patrimonio organizadas por este territorio del Euroregión Pirineo Mediterránea. Català ha asistido invitada en el seminario internacional sobre el Euroregión y financiaciones europeas en el apartado El Euroregión una «incubadora de proyectos» para la movilización de los fondos europeos, y ha aprovechado el contexto para explicar cuáles son los principales ejes de la cooperación y el apoyo a la cultura del Govern de les Illes Balears, incidiendo de manera especial en la convocatoria de Cultura de la Euroregión para 2018.

La directora general ha puesto énfasis especial en la necesidad de fortalecer el rico y diverso tejido cultural de las Illes Balears y ha querido poner en común el apoyo por parte de las políticas culturales que se hacen desde el Govern de les Illes Balears. Català ha avanzado la convocatoria para proyectos culturales que tiene previsto su lanzamiento a principios del mes de mayo de este año, dotada con 140.000 euros. Hay que recordar que, en cuanto a los posibles candidatos a las ayudas, son elegibles entidades culturales de Catalunya, las Illes Balears y la región francesa de Occitania.

Su intervención institucional ha servido de preámbulo al Seminario que, sobre esta materia, se prevé llevar a cabo el próximo 19 de abril en el Arxiu del Regne de Mallorca, donde se presentará oficialmente la convocatoria de proyectos. Se hará ambién una breve presentación de los programas europeos de apoyo a la cultura y una exposición de las prioridades de la política cultural a cargo de representantes de los otros territorios miembros del Euroregión, todo para crear una red de contactos que permita el intercambio y la colaboración entre las entidades culturales que forman parte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *