Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Conselleria de Cultura, a través de l’IEB i l’IBFC, organitza un taller sobre guió cinematogràfic, juntament amb la Mallorca Film Commission, a càrrec de Miguel Machalski  

REDACCIÓ PALMA, 07.12.2018. 'L’escriptura del guió cinematogràfic' se celebra del 7 al 9 de desembre a Palma

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha organitzat, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i l’Illes Balears Film Commission (IBFC), juntament amb la Mallorca Film Commission, el taller ‘L’escriptura del guió cinematogràfic’, amb l’especialista Miguel Machalski.

El divendres 7 de desembre a Ca n’Oleo ha tengut lloc la primera sessió del taller, «‘Películas que cuentan’: la importància de l’estructura narrativa i dramàtica al cinema», amb el guionista Miguel Machalski. En aquesta sessió, oberta al públic general, s’han definit els elements que fan que una història sigui potent i significativa, més enllà del gènere o el públic destinatari.

De les 15.00 h a les 19 h es desenvoluparà una segona sessió en grup, en la qual es treballaran, en equip i de manera directa, els guions prèviament seleccionats: Refugio de Miguel Eek, Pollentia d’Elena Ortega, Quest d’Antonina Obrador, i Blau Cobalt de Sofía Martell.

El dissabte 8 de desembre, a la Misericòrdia, hi haurà dues sessions de consultoria amb l’equip de guionistes de Refugio i de Pollentia, i el diumenge 9 de desembre es duran a terme dues consultories més amb els responsables del guió de Quest i de Blau Cobalt.

Miguel Machalski

Miguel Malchalski és guionista, consultor i tutor. Assessora projectes arreu del món i ha estat analista dels guions de pel·lícules com Billy Elliot (Stephen Daldry), Femme Fatale (Brian de Palma), Spider (David Cronenberg), The Interpreter (Sydney Pollack), The Man Who Killed Don Quixote (Terry Gilliam), Saraband (Ingmar Bergman), Mar Adentro (Alejandro Amenábar) o Million-Dollar Baby (Clint Eastwood), entre d’altres. Ha escrit tres llibres especialitzats en l’art de contar històries: El guión cinematográfico: un viaje azaroso, El punto G del guión cinematográfico i Filmtelling.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.