Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta el primer concert de cambra de la Simfònica a Ses Salines

REDACCIÓ PALMA, 12.04.2019. Aquest divendres dia 12 d'abril, la consellera
de Cultura, Participació i Esports Fanny Tur juntament amb el batle de 
Ses Salines, Bernat Roig i el gerent de l'Orquestra Simfònica Illes Balears, 
Pere Bonet, ha presentat el concert de cambra que tendrà lloc a l'Auditori 
Municipal de l'Esponja, Ses Salines dia 14 d'abril de 2019 a les 18:30h.

Per primera vegada l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears actuarà al municipi, complint així els objectius fixats al Pla de Cultura de les Illes Balears. En concret respon a l’objectiu 3 del Pla de Cultura, que desplega mesures per a la igualtat d’accés a la cultura, la proximitat i la participació cultural. Mesures que preveuen la creació d’incentius a la mobilitat per a l’assistència a activitats, fomentar la proximitat i descentralització territorial o incrementar la participació ciutadana a través d’activitats adaptades a la diversitat de públics.

El quintet de cordes de l’Orquestra Simfònica Illes Balears protagonitzarà el primer concert a Ses Salines, gratuït fins a completar l’aforament. Aquest grup de cambra dirigit pel concertino de la Simfònica, Smerald Spahiu (violí), interpretarà Divertimento, W. A. Mozart; Tres Cançons de les Illes Balears, E. Pastor; Simple Symphony, B. Briten i Suite de l’òpera Carmen, G. Bizet.

Així, es pretén facilitar i acostar programes de gran nivell musical. Augmentar la presència de l’Orquestra Simfònica Illes Balears a la part forana i situar els hàbits i usos culturals en un lloc central de la vida quotidiana i ciutadana.

La Simfònica de les Illes Balears ha d’estar a prop de la societat que representa. La seva música i els seus músics han d’apropar la música a tots els àmbits socials, conscients que la música és una eina fonamental en la transformació d’un territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *