Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta el primer concert de cambra de la Simfònica a Ses Salines

REDACCIÓ PALMA, 12.04.2019. Aquest divendres dia 12 d'abril, la consellera
de Cultura, Participació i Esports Fanny Tur juntament amb el batle de 
Ses Salines, Bernat Roig i el gerent de l'Orquestra Simfònica Illes Balears, 
Pere Bonet, ha presentat el concert de cambra que tendrà lloc a l'Auditori 
Municipal de l'Esponja, Ses Salines dia 14 d'abril de 2019 a les 18:30h.

Per primera vegada l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears actuarà al municipi, complint així els objectius fixats al Pla de Cultura de les Illes Balears. En concret respon a l’objectiu 3 del Pla de Cultura, que desplega mesures per a la igualtat d’accés a la cultura, la proximitat i la participació cultural. Mesures que preveuen la creació d’incentius a la mobilitat per a l’assistència a activitats, fomentar la proximitat i descentralització territorial o incrementar la participació ciutadana a través d’activitats adaptades a la diversitat de públics.

El quintet de cordes de l’Orquestra Simfònica Illes Balears protagonitzarà el primer concert a Ses Salines, gratuït fins a completar l’aforament. Aquest grup de cambra dirigit pel concertino de la Simfònica, Smerald Spahiu (violí), interpretarà Divertimento, W. A. Mozart; Tres Cançons de les Illes Balears, E. Pastor; Simple Symphony, B. Briten i Suite de l’òpera Carmen, G. Bizet.

Així, es pretén facilitar i acostar programes de gran nivell musical. Augmentar la presència de l’Orquestra Simfònica Illes Balears a la part forana i situar els hàbits i usos culturals en un lloc central de la vida quotidiana i ciutadana.

La Simfònica de les Illes Balears ha d’estar a prop de la societat que representa. La seva música i els seus músics han d’apropar la música a tots els àmbits socials, conscients que la música és una eina fonamental en la transformació d’un territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.