Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La història del jaciment de Sa Galera arriba a Can Balaguer

REDACCIÓ PALMA, 5. 11.2018.- Can Balaguer acollirà del 18 de desembre al 15 de juny una exposició sobre el jaciment de Sa Galera. 
La mostra està comissariada per Jorge Argüello i Marina Marquès i farà un recorregut per les diferents troballes arqueològiques que 
s’han descobert en aquest jaciment.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que “Can Balaguer és l’espai que ens permet interpretar la història de la nostra ciutat, apropar el passat als ciutadans”. “La mostra cerca divulgar les restes arqueològiques i fer un recorregut per la història de Mallorca, una cruïlla de cultures. Es podran veure restes de diferents cultures i èpoques que deixaren la seva empremta en aquest illot de menys de 2.000 metres quadrats”.

Joge Argüello, comissari de la mostra i director de l’excavació juntament amb Ramón Martín, ha afirmat que el projecte té un doble objectiu. D’una banda, és “l’oportunitat per oferir tot allò que s’ha trobat durant aquests anys”. D’altra, permetrà “reconèixer la feina que han desenvolupat els més de 80 voluntaris i els col·laboradors que ens han ajudat”.

Detalls

L’exposició oferirà el testimoni dels 4.000 anys que ha viscut Sa Galera. D’aquesta manera, mitjançant peces, panells i un audiovisual es presentaran les diferents cultures que han deixat la seva empremta al jaciment com, per exemple, la calcolítica, la pretalaiòtica, la navetiforme, l’àrab o la cristiana, fins arribar al segle XX. Un conjunt de ceràmiques i materials arqueològics, les reproduccions de les sepultures o la reconstrucció facial de dos esquelets formaran part, entre d’altres, del muntatge.

Durant els sis mesos que podrà visitar-se la mostra s’oferiran tallers i activitats educatives per als centres escolars i, també, per a la ciutadania en general. Segons Argüello, “l’excavació s’ha de complementar amb la divulgació, d’aquí la importància de potenciar la part educativa del projecte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *