Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Mallorca Film Commission organitza unes jornades en el marc de l’EMIFF per bastir ponts entre la indústria audiovisual xinesa i la mallorquina

REDACCIÓ PALMA, 28.10.2019. A causa del gran creixement de la indústria audiovisual xinesa, 
la Mallorca Film Commission ha posat en marxa diferents accions per generar sinergies entre 
el sector audiovisual xinès i l’espanyol. Bons exemples d’aquests esforços són l'assistència 
anual de l’MFC al Shanghai Film Market o el patrocini del rodatge de dos episodis de la 
producció xinesa Spain Passion, que desembarca a Mallorca aquest mateix mes d’octubre.

Aprofitant la col·laboració i el marc de l’EMIFF 2019, la Mallorca Film Commission ha duit a Palma l’equip de la pel·lícula xinesa The Priestess, que s’estrena a les 19.30 h a CineCiutat. És una producció originària de Fu Zhou (ciutat situada a la província de Jiangxi) dirigida per Joe Chow i és el primer llargmetratge que representa la cerimònia xinesa de sacrifici Big Nuo, oblidada durant milers d’anys i recuperada a través d’una història d’amor dramàtica i inspiradora.

En aquest sentit, el conseller Andreu Serra, responsable del Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca (entitat on se situa la Mallorca Film Commission), assegura que «la presència d’aquesta pel·lícula al festival Evolution, a Mallorca, i la presència aquí d’aquesta delegació important de cineastes xinesos, és un pas més en la nostra estratègia de vincular Mallorca i la Xina a través del cinema, i facilitar d’aquesta manera el coneixement dels atractius de la nostra illa a aquest enorme país, que comença a ser un dels grans mercats emissors del turisme internacional».

Aquesta estrena suposa un motiu excel·lent per obrir activitats noves i trobades de la delegació xinesa amb l’audiència, la premsa, la indústria audiovisual i les autoritats de Palma.

La projecció d’aquesta pel·lícula s’ha complementat amb un panell al Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *