Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La sala Refectori acull dues exposicions com homenatge al 30è aniversari de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera

REDACCIÓ EIVISSA, 19.11.2019. La sala Refectori acull dues exposicions com 
homenatge al 30è aniversari de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera. Des 
d’aquest dimecres 20 de novembre i fins al dia 20 de desembre, la sala Refectori
de l’Ajuntament d’Eivissa -plaça d’Espanya, 1- acollirà dues exposicions: 
‘Baleàrics’ i ‘Balears i Pitiüses’.

L’exposició ‘Balears i Pitiüses’ és una mostra de mapes de les illes de la secció de cartografia de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera (AHEiF), amb motiu del trentè aniversari de la inauguració de les seues dependències. En total, s’inclouen 19 mapes i és només una petita part de la secció de Cartografia de l’Arxiu. En aquesta exposició s’inclouen les darreres adquisicions de 2017 i 2019, més peces procedents del fons de l’arxiu. La data dels mapes va del segle XVI al XIX, i inclou mapes  de les Balears, les Pitiüses, del Regne de València, el Principat de Catalunya i de la península.

L’altra exposició és ‘Baleàrics’, una mostra col·lectiva d’artistes de totes les Illes Balears impulsada per l’Institut d’Estudis Baleàrics. En aquesta mostra, l’artista Carles Guasch participarà en representació de l’illa d’Eivissa i Enric Riera per Formentera. La Fundació Baleària col·labora amb la mobilitat i la itinerància de l’exposició, que ha viatjat per Mallorca, València i Orà (Argèlia) i, finalment, arriba a Eivissa en el marc del trentè aniversari de l’Arxiu. Les dues mostres es poden visitar conjuntament perquè dues obres que s’ofereixen de l’artista mallorquí Mariano Mayol s’inspiren en els mapes antics.

La inauguració oficial serà aquest dimecres 20 de novembre a les 20 hores, a la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa. Les exposicions romandran obertes fins al divendres 20 de desembre en horari de dilluns a divendres de 9 a 14.30 hores, i dissabtes d’11 a 13.30 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *