Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa acollirà l’exposició ‘Dalt Vila 1972-1973’

REDACCIÓ EIVISSA, 01.08.2019. Aquest dissabte 3 d’agost a les 20 hores s’inaugurarà 
l’exposició ‘Dalt Vila 1972-1973’, que recull una sèrie de fotografies que va realitzar 
Guillermo Monforte a totes les façanes de Dalt Vila, la Marina i Sa Penya amb una màquina 
Hasselblad. Aquesta mostra es podrà visitar fins al dia 28 d’agost a la sala Refectori 
de l’Ajuntament d’Eivissa.

L’origen d’aquesta sèrie fotogràfica neix per l’encàrrec que va realitzar l’arquitecte Luis Cervera Miralles, després de que l’any 1969 es declarés la ciutat emmurallada d’Eivissa com a Conjunt Històric Artístic. “Cervera engegà un projecte d’estudi d’aquest patrimoni que incloïa l’obtenció de fotografies a escala de totes les façanes, la realització dels muntatges fotogràfics per disposar d’una visió urbanística global, i finalment el dibuix dels traçats dels carrers” ha explicat el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, “aquesta feina fotogràfica fou encarregada a Monforte, i part d’aquestes imatges d’enorme interès són les que podem trobar en aquesta exposició”.

La mostra recull una cinquantena de vistes de la part de Dalt Vila, una col·lecció de gran interès i fidel testimoni de l’evolució que ha tingut la ciutat emmurallada declarada fa vint anys Patrimoni de la Humanitat, juntament amb les praderies de posidònia oceànica, la necròpolis feniciopúnica des Puig des Molins i l’assentament fenici de sa Caleta, baix la denominació d’Eivissa, biodiversitat i cultura.

 

Durant la presentació, la comissària de l’exposició i tècnica de l’Ajuntament d’Eivissa, Ana Colomar, ha senyalat que les fotografies “ens mostren alguns espais i edificis de Dalt Vila, ara rehabilitats i en alguns casos reformats, com l’edifici de l’Ajuntament, els comerços d’abans, com els que hi havia a la plaça de Vila, detalls arquitectònics, o una forma de viure o costums perdudes com era la de tenir les portes de les cases resguardades”.

L’exposició estarà oberta fins el 28 d’agost de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i els dimarts i dijous també s’obrirà de 19.30 a 21.30 hores. Aquesta exposició ha estat organitzada per l’Arxiu d’Imatge i So Municipal d’Eivissa (AISME) i forma part de les activitats que commemoren els 20 anys d’Eivissa, Patrimoni de la Humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *