Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La seu de la UNESCO de París acollirà, l’exposició «Serra de Tramuntana: Patrimoni Mundial»

REDACCIÓ PALMA. 23.02.2015
S’ ha presentat avui en roda de premsa l’exposició «Serra de Tramuntana: Patrimoni Mundial» que s’inaugurarà el proper 2 de març a la sala Miró de la seu de la Unesco de París. A la presentació, han assistit els comissaris de l’exposició Gudi Moragues i Joan Oliver Fuster Maneu

La mostra recull les obres més  significatives de la pintura dels paisatges de la serra de Tramuntana pintada entre els segles XIX i XX, entre les quals hi ha obres de Ricard Anckermann, Tito Cittadini, Llorenç Cerdà, Antoni Gelabert i Antoni Ribas, entre d’altres.

Aquesta exposició permetrà, per una banda, promocionar la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni de la humanitat i, per l’altra, retre homenatge a un gran nombre d’artistes que al llarg de la història han trobat a la Serra una font d’inspiració per a les seves obres.La mostra, que es podrà veure del 2 al 13 de març a París, està formada per 18 obres que formen part del fons pictòric del Consell i del Parlament, i de destacats col·leccionistes de Mallorca. L’exposició de París «recull allò que la UNESCO va valorar per declarar la Serra patrimoni de la humanitat, el paisatge cultural».  En aquest sentit, Gudi Moragues ha assegurat que l’exposició constitueix «un reconeixement merescut i una oportunitat històrica que vincula patrimoni, cultural, tradició, bellesa i turisme».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *