Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

LA SIMFÒNICA INTERPRETARÀ PER PRIMERA VEGADA LA SIMFONIA ALPINA DE R. STRAUSS  

AMB MÉS DE 100 MÚSICS A L’ESCENARI 

En el setè concert del cicle Auditorium de Palma, l’Orquestra Simfònica Illes Balears interpretarà per primera vegada la Simfonia Alpina de Strauss, el 10 de març de 2022, a les 20 hores. Una obra per a gran orquestra amb més de 100 músics a l’escenari. La Simfonia núm. 101 “El Rellotge” de Haydn completarà el programa d’una nit on la Simfònica comptarà amb l’Acadèmia Simfònica i la direcció de Jiří Rožeň. Les entrades ja estan disponibles i es poden adquirir a la web de la Simfònica. 

El concert començarà amb La Simfonia núm. 101 de Joseph Haydn o també coneguda “El Rellotge” pel ritme de ‘tic tac’ en el segon moviment. Una obra popular que apareix amb freqüència en programes i gravacions internacionals. Es tracta de la novena de les dotze anomenades ‘Simfonies de Londres’.  

La Simfonia Alpina de Richard Strauss posarà punt final al concert de forma grandiosa amb més de 100 músics en l’escenari. L’OSIB interpretarà per primera vegada l’obra del compositor alemany. Un poema simfònic per a gran orquestra que, en aquest cas, el compositor narra l’ascensió a un dels Alps Bavaresos. El compositor considerava aquesta peça el seu treball més perfecte.  

Per aquest programa, l’OSIB comptarà amb l’Acadèmia Simfònica amb 35 joves estudiants. El projecte “Acadèmia Simfònica” està destinat als joves músics per obrir l’orquestra i que futurs professionals tinguin l’experiència de compartir amb els nostres músics programes d’alta qualitat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *