Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La XIII Fira de Teatre de Vilafranca oferirà més de cent funcions en quatre dies, del 8 al 12 d’octubre

REDACCIÓ PALMA 30.09.2015

La XIII Fira de Teatre de Vilafranca oferirà més de cent funcions en quatre dies, del 8 al 12 d’octubre

L’edició d’enguany aposta per atreure el públic juvenil i per la seva vessant més social. Des del Consell, el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, destaca la qualitat, coherència i rigor de la Fira a l’hora de programar continguts i assumeix el repte de modernitzar i agilitzar la gestió dels ajuts per a tots aquells que programen cultura a Mallorca.

Un centenar de funcions en quatre dies, amb la presència de 47 companyies de les Illes, de la resta de l’Estat i altres provinents d’Itàlia, França i Irlanda que oferiran 52 espectacles diferents. Són algunes de les xifres d’aquesta XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Balears, que se celebrarà a Vilafranca del 8 al 12 d’octubre. Els seus organitzadors, Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, l’han batejada amb el nom de FIET 2015 en referència, segons Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, “a aquest al·lot que és la nostra fira, que volem cuidar i que va nèixer fa catorze anys per acostar el teatre, la dansa, el circ i l’animació als infants, als joves i a les seves famílies”.

A la presentació de FIET 2015 ha assistit el vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui ha destacat la feina feta des de la Fira de Teatre de Vilafranca a l’hora de programar continguts de qualitat i rigor, demostrant que “en cultura el que ens ha de moure és la il·lusió. Il·lusió també per canviar la realitat que ens ha tocat viure”. Miralles ha refermat la voluntat de “seguir fomentant l’ajut i col·laboració en projectes com aquests, que fan feina en xarxa i que dinamitzen l’oferta cultural i acosten el teatre als pobles”. Per continuar donant suport efectiu a aquests esdeveniments i per poder encetar línies d’actuació a nivell cultural, Miralles ha afegit que “fa falta capacitat de gestió cultural. Donar els ajuts bé i a temps és important per facilitar la feina a tots aquells que programen cul tura a la nostra illa”.

Dins la programació de la XIII Fira de Teatre de Vilafranca s’inclou una jornada per a bibliotecaris, el 9 d’octubre al matí, que acosta espectacles de petit format adreçats especialment als responsables de les biblioteques de la xarxa de biblioteques del Consell de Mallorca. També hi ha sessions programades per acostar la Fira als centres escolars, a més d’un encontre de professionals de les arts escèniques i, també, actuacions destinades a oferir un teatre inclusiu per a tots els públics amb funcions per als usuaris d’Aproscom, de la Fundació Amadip Esment i per a les persones majors dependents del Centre de dia “Sa Residència” de Vilafranca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *