Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

La Zona Base del Casal Solleric presenta l’obra de l’artista Marcos Vidal

REDACCIÓ PALMA, 28.01.2015

La coordinadora general de Cultura, María José Massot, acompanyada per la directora gerent de la Fundació Palma Espai d’Art, Pilar Ribal, ha presentat avui al Casal Solleric l’exposició de Marcos Vidal, “El Secret”, mostra que s’exposarà a la Zona Base fins al pròxim 29 de març. L’acte també ha comptat amb la presència de l’artista i del comissari, Fernando Gómez de la Costa.

Durant la presentació, María José Massot, després d’agrair la presència de Fernando  Gómez de la Costa i el patrocini estable de la Fundació Banco de Santander, ha recordat que “l’exposició de Marcos Vidal és la tercera entrega del cicle d’intervencions “Camera obscura” a la Zona Base del Casal Solleric”.

Massot ha posat l’accent en la trajectòria professional de l’artista remarcant “la relació establerta amb el relat de Jules Verne El secret de Wilhemm Storitz, el protagonista del qual es diu Marcos Vidal i que serveix de fil conductor d’aquesta proposta artística i les peces realitzades específicament per Marcos Vidal, a més del seu retrat pintat per Rafael Bestard. Tot això, sense oblidar la col·laboració de l’artista plàstica Alexandra Rausic amb la seva interpretació de tres cançons balcàniques”.

La coordinadora general de Cultura ha conclòs assenyalant que “en aquesta exposició, trobam diverses mostres que exemplifiquen el treball global de Marcos Vidal com escultures de fusta i ceràmica, muntatges escenogràfics en miniatura, postals i llibres, així com la instal·lació que culmina el recorregut per l’aljub”.

Marcos Vidal, per la seva banda, ha incidit en les similituds existents entre l’exposició que presenta i l’obra de Jules Verne i ha apuntat que “en el fons, és una obra sobre mi mateix ja que per a mi l’art és autoconeixement”.

El comissari de la mostra, Fernando Gómez de la Costa, ha recordat que al llarg del 2015, la Zona Base i dins el cicle d’intervencions “Camera obscura”, es preveu presentar les obres d’Ana Laura Alaez, Jesús Zurita, José Luís Serzo i Marcelo Viquez.

L’exposició romandrà oberta fins al pròxim 29 de març

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *