Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

L’Àrea de Cultura presenta  la Guia de Recursos Culturals Municipals

La Guia fa un recull de les infraestructures, els programes i els cicles culturals que es desenvolupen a la ciutat, amb la finalitat que tothom pugui organitzar-se i gaudir de la cultura.

Noguera: “La visibilitat dels recursos municipals amb la Guia de Recursos Culturals Municipals de Palma suposa facilitar l’accés a la cultura i posar en valor els drets culturals de la ciutadania”

Palma,  31 de març  de 2023 –El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, acompanyat per tot l’equip directiu de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha presentat la Guia de Recursos Culturals Municipals. La presentació de la guia s’ha celebrat en el pati de Can Oms i ha comptat amb la presència d’una important representació del món cultural i associatiu de Palma.

En paraules de Noguera “la visibilitat dels recursos municipals amb la Guia de Recursos Culturals Municipals de Palma suposa facilitar l’accés a la cultura i posar en valor els drets culturals de la ciutadania”. En aquest sentit, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras ha explicat que “el resultat d’aquesta guia neix de la necessitat de fer una cultura més propera que posa les persones al centre del fet cultural,  tant com espectadors com a participants actius”

La guia vol ser un recull de tots els recursos culturals que ofereix l’Ajuntament de Palma. L’Àrea de Cultura treballa perquè la ciutadania pugui ser la protagonista de les programacions culturals, no tan sols participant-hi com a espectadora, sinó també des de la part més activa, programant o realitzant projectes culturals propis, amb la idea que la cultura és una poderosa eina de transformació i cohesió social.

En aquest sentit, la Guia és un recurs indispensable perquè fa un recull de les infraestructures, els programes i els cicles culturals que es desenvolupen a la ciutat, amb la finalitat que tothom pugui organitzar-se i gaudir de la cultura.

Des de la Direcció General de Cultura i Comunitat, animar totes les entitats ciutadanes a conèixer els recursos culturals que té la nostra ciutat i ens posam a la vostra disposició per a organitzar activitats culturals a les barriades de Palma.

En aquest sentit, Tina Codina, la Directora General de Cultura i Comunitat de l’Ajuntament de Palma considera que “s’ha iniciat un camí en el qual la participació cultural de la comunitat és essencial i que es reforçarà amb aquesta “Guia de recursos culturals municipals de Palma”

La idea de creació d’aquesta guia neix poc després del confinament quan l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma va canviar els seus objectius posant les persones al centre, treballant per a l’accessibilitat de la cultura a través del programa Butaca Social o Biblioteques Obertes per a tothom i descentralitzant les programacions, arribant als barris.

En aquell moment es va crear la Direcció General de Cultura i Comunitat, que ha treballat els darrers anys per arribar als barris i pobles de Palma a través de la participació en les taules i xarxes d’entitats, als consells de districtes i altres plataformes. Amb totes elles s’ha treballat perquè la ciutadania pugui ser la protagonista de les programacions culturals, no tan sols participant-hi com a espectadora, sinó també des de la part més activa, programant o realitzant projectes culturals propis, amb la idea que la cultura és una poderosa eina de transformació i cohesió social.

I per assolir aquest objectiu ha estat necessari fer la Guia de Recursos Culturals Municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *