Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

L’Àrea de Patrimoni del Consell d’Eivissa actualitza els continguts del seu blog

REDACCIÓ EIVISSA, 14.09.2017. Durant els darrers mesos s'han estat actualitzant i millorant els continguts 
del blog de l'Àrea de Patrimoni del Consell d'Eivissa, en el qual, a més de la informació relativa a l'actualitat en aquesta matèria i als 
diferents béns patrimonials de l'illa d'Eivissa, que es va penjant i ampliant periòdicament, fins ara s'hi 
podia trobar igualment la normativa de referència de Patrimoni.


Progressivament s’hi ha anat introduint també informació sobre la candidatura internacional de la tècnica constructiva de la pedra en sec i el full que permet adherir-se a aquesta candidatura, informació relativa als béns patrimonials propietat del Consell d’Eivissa (com ara la seua ubicació, un breu resum de la seua evolució històrica, el tipus de protecció de la qual gaudeixen i horaris d’obertura, si escau), i un model de sol·licitud d’accés a aquestos béns per a la visita de grups o per a la realització de reportatges fotogràfics, sempre amb finalitats relacionades amb l’estudi, la divulgació i la promoció del nostre Patrimoni.

Així mateix, hi podreu trobar algunes de les publicacions sobre aquesta temàtica que ha anat publicant la institució i que podeu consultar i descarregar-vos de forma gratuïta, amb les corresponents llicències de Creative Commons.

La darrera incorporació ha estat la dels mapes de véndes, de béns d’interès cultural i béns catalogats amb les seues respectives àrees de protecció (quan pertoqui), d’elements patrimonials senyalitzats, de torres predials i de les esglésies de l’illa d’Eivissa. A l’apartat de “Mapes” del blog es pot accedir als mapes digitals elaborats amb la plataforma de Google Maps i també descarregar aquesta cartografia en format kml per veure-la amb Google Earth o amb altres sistemes d’informació geogràfica (SIG).

Si pitjau sobre qualsevol icona que assenyala un d’aquests béns, trobareu una fitxa amb informació bàsica. Es posa així a l’abast de tota la ciutadania i de les persones professionals i estudioses una sèrie d’eines molt útils de consulta i de treball, que s’aniran actualitzant i millorant periòdicament a fi d’oferir la informació més actual sobre el nostre territori de la manera més senzilla possible.

Aquesta tasca l’ha dut a terme el personal funcionari utilitzant eines gratuïtes, per tant, amb un cost zero.

Tota aquesta informació i la que s’hi anirà incorporant, la podeu trobar a https://patrimonideivissa.wordpress.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *