Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’Arxiu del Regne de Mallorca, amplia els seus horaris i ofereix noves activitats

REDACCIÓ PALMA, 31.01.2018. L’Arxiu del Regne de Mallorca, adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, 
amplia els seus horaris i ofereix noves activitats de difusió cultural adreçades al públic 
general. Aquest dijous estrena “El document del mes”, activitat de difusió del fons documental,
cada segon dijous de mes

Una de les funcions dels arxius històrics és la de divulgar els principals documents que conserven i es compleix així amb el compromís de donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni documental de les nostres illes.

Una de les novetats que contribuiran a la difusió de l’important fons documental de l’Arxiu del Regne de Mallorca és la presentació mensual d’“El document del mes”, activitat gratuïta i oberta al públic general, prèvia inscripció. La presentació es farà el segon dijous de cada mes, a les 18.00 h, acompanyada d’una visita guiada a les instal·lacions del centre.

L’emblemàtic edifici de l’Arxiu del Regne de Mallorca, centre de referència a les Illes Balears, ha sofert una reforma integral de les seves instal·lacions. L’edifici actual constitueix un conjunt arquitectònic modern i funcional, que custodia un dels fons documentals més importants per aprofundir en la història de la nostra comunitat.

Per tal de facilitar-ne l’accés a la ciutadania i difondre el potencial del seu fons documental, s’ha dotat l’Arxiu del Regne de Mallorca de més places de personal i des del 15 de gener s’ha ampliat l’horari d’atenció als investigadors: els dilluns, dimarts i dijous de 9.00 a 19.30 h, i els dimecres i divendres de 9 a 14.30 h.  D’aquesta manera s’ha donat resposta al seu reclam i es fa palesa la satisfacció davant aquesta nova mesura.

Per altra banda, tant la sala d’actes com la sala d’exposicions es posen a disposició de qualsevol institució, associació o persones interessades a fer-ne un ús de caire social, cultural o patrimonial, en aquests nous i rehabilitats espais.

L’ampliació d’horaris, la dotació de noves places de personal, l’ús de nous espais expositius i de divulgació, i les activitats adreçades al públic general volen contribuir a fer de l’Arxiu del Regne no només el primer centre de referència en la investigació històrica de les Illes Balears, sinó també un espai de difusió i promoció de la nostra cultura.

 

2 thoughts on “L’Arxiu del Regne de Mallorca, amplia els seus horaris i ofereix noves activitats

  1. Enhorabuena. Fabuloso. He tenido el honor y satisfaccion de haber beneficiado de los servicios de esta gran institucion. Me complacen mucho estas noticias. Una grandiosa oportunidad para todos nosotros que decendemos de Mallorquines y anhelamos informacion de la tierra de nuestros amados y estimados ancestros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *