Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’Arxiu del Regne de Mallorca ofereix una visita guiada adreçada al públic general el pròxim 8 de juny per commemorar el Dia Internacional dels Arxius

REDACCIÓ PALMA, 06.06.2018. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la 
Direcció General de Cultura i l’Arxiu del Regne de Mallorca, participarà en la commemoració 
del Dia lnternacional dels Arxius que se celebra cada 9 de juny. El lema triat enguany és 
«Governança, Memòria i Patrimoni».

El novembre de 2007, l’Assemblea General del Consell Internacional d’Arxius va elegir aquest dia amb motiu de la creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA), el 9 de juny de 1948, sota els auspicis de la UNESCO. Aquesta decisió va ser aprovada per la comissió executiva de l’ICA i adoptada en conjunt per la comunitat arxivística mundial.

Aprofitant l’avinentesa i tal com ja es va dur a terme el passat mes de març dins el programa d’actes commemoratius del Dia de les Illes Balears, l’Arxiu del Regne de Mallorca es vol sumar a la celebració d’aquesta efemèride internacional oferint a la ciutadania una visita guiada a les seves instal·lacions.

La visita començarà a les 11 h i inclourà una explicació didàctica sobre els documents més representatius d’aquesta institució, així com del seu funcionament intern i un recorregut tant pels espais públics com per les zones d’accés restringit.

D’aquesta manera, es podran visitar dependències tan diverses com la sala d’investigadors, la sala de digitalització i restauració o una sala de dipòsits compactes, on es conserven documents originals del segle XIII cap endavant.

Així mateix es mostrarà una selecció de documents considerats cabdals que per la seva importància o singularitat mereixen una especial rellevància en el conjunt del fons documental de l’Arxiu del Regne.

Finalment us recordam que dia 14 de juny a les 18 hores tindrà lloc la cinquena edició d‘El document del mes, que en aquesta ocasió consistirà en l’observació i anàlisi del darrer testament de Jaume I (Montpeller, 22 d’agost de 1272).

Les persones interessades a participar en qualsevol d’aquestes activitats gratuïtes, s’hi poden inscriure enviant un missatge electrònic a arm@arxregne.caib.es o telefonant al 971 17 73 40 o al 971 17 73 41. Les places són limitades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *