Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Laura Torres i Rafa Forteza: seleccionats per fer una residència a l’Hangar de Lisboa

REDACCIÓ PALMA, 16.08.2017. La Conselleria assumeix els costos de les dues residències

L’Hangar de Lisboa ha seleccionat els artistes visuals Laura Torres Bauzà i Rafa Forteza perquè passin un mes a les seves instal·lacions en dues residències artístiques que s’emmarquen dins el programa de residències internacionals d’aquest espai. Ambdós artistes visuals s’han presentat a la convocatòria adreçada a artistes visuals naturals de les Illes Balears i/o residents a l’arxipèlag a través d’un acord amb l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC).

La durada de cada residència és d’un mes i tindrà lloc el mes d’octubre de 2017. L’Hangar proveeix espais de feina per a projectes d’arts visuals, performance, fotografia i vídeo. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) cobreix íntegrament l’import de les dues residències (desplaçament, manutenció, assegurança mèdica, materials de producció, allotjament, administració, programa d’esdeveniments i marqueting).

L’equip de l’Hangar Lisboa ha fet la selecció dels artistes residents, tot tenint en compte la trajectòria professional del sol·licitant, l’interès i la viabilitat de la proposta, així com l’ajustament del projecte als recursos que ofereix l’espai.

Bruno Leitão, màxim responsable de l’organització i conservació de l’Hangar Lisboa, ha destacat el fet que representen a dues generacions molt diferents d’artistes de les Illes Balears. “Laura Torres Bauzà recorre al gran potencial de la investigació artística per aprofundir en inquietuds contemporànies, des d’allò més personal a allò més públic, en la línia d’algunes de les seves peces que assenyalen les seves preocupacions ecològiques”, explica Leitão. El comissari assegura que la proposta de Torres per a l’Hangar està “ben fonamentada” i mostra un compromís amb la història de la ciutat centrant el seu treball en el gran terratrèmol de 1755. “Des d’allò local, pretén portar a terme una investigació més àmplia, que passa del cas particular de la ciutat on tendrà lloc la seva residència a una reflexió més global”.

En el cas de Rafa Forteza, l’Hangar ha valorat que el seu important recorregut personal s’uneix a la voluntat de seguir innovant en la seva investigació artística. Segons Leitão, el projecte de Forteza s’adapta molt bé a les possibilitats que ofereix l’Hangar ja que “la qualitat dels seus treballs, alineada amb un ambient on habitualment artistes experimentats comparteixen el seu coneixement amb la frescor d’altres de més joves, potencia a les diferents generacions i propicia resultats molt positius”.

Ubicat al barri de Graça, a Lisboa, l’Hangar Centro de Investigação Artística és un espai d’art independent, gestionat per un equip format per artistes i comissaris. En aquest enllaç es pot trobar més informació sobre l’espai i el seu programa de residències: http://hangar.com.pt/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *