Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Les arts escèniques de les Illes Balears, presents un any més a la Fira de Tàrrega

REDACCIÓ PALMA, 07.09.29018. Gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, les artistes mallorquines Xesca Salvà
i Diana Coca són les representants balears a la fira, que se celebra des d’avui 6 al 9 de setembre

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), i amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura, porta, un any més, les arts escèniques de les Illes a la Fira de Tàrrega, que es celebra des d’aquest dijous 6 fins al diumenge 9 de setembre a Tàrrega, a la comarca d’Urgell, Catalunya.

La Fira de Tàrrega és el mercat internacional de les arts escèniques, i té lloc a la capital de la comarca anualment el segon cap de setmana de setembre. L’objectiu principal de la fira és dinamitzar el mercat de les arts escèniques i ser un punt de trobada i de debat internacional.

L’Institut d’Estudis Baleàrics hi participa, un any més, amb activitats, un estand a la fira i amb dues professionals, per consolidar i promoure les arts escèniques balears. L’aportació aproximada per la participació en aquesta fira és de 8.000 €.

Les artistes mallorquines Xesca Salvà, amb el seu espectacle ‘Cases, i Diana Coca amb ‘Corporeïtats al límit’, són les encarregades de representar el sector d’arts escèniques illenc a la Fira de Tàrrega d’enguany.

La presentació de l’estand de l’IEB i de la delegació balear que és present a la Fira serà el divendres 7 de setembre, a les 11.40 hores, a la Llotja. Hi participaran, sota el paraigües de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, les companyies acreditades i representants de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

El dissabte 8, a partir de les 10.00 hores, tindrà lloc un any més l’Ensaïmada Connection, un berenar organitzat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’IEB, a l’espai professional annex a la Llotja. Durant aquest berenar, els representants de les companyies de les Illes Balears que assisteixen a la Fira de Tàrrega tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes actuals i futurs als diversos programadors assistents a la Fira.

"Cases" de Xesca Salvà
“Cases” de Xesca Salvà

Xesca Salvà

Xesca Salvà és una artista mallorquina de Llucmajor que presentarà ‘Cases’ al Museu Comarcal de Tàrrega, els dies 7, 8 i 9 de setembre. L’espectacle té una durada de 35 minuts, i farà 5 actuacions diàries.

‘Cases’ és una proposta interactiva, que pren com a base els jocs infantils i el so, i obre la porta a cinc històries diferents. Els espectadors s’asseuen per parelles i es posen els auriculars per convertir-se en actors-manipuladors del relat.

Es pot veure el projecte en el següents enllaços: https://bit.ly/2wLmUl6 i http://projectecases.tumblr.com/

Diana Coca

Diana Coca és una artista també mallorquina basada en la imatge, l’acció i la performance. Els eixos del seu treball són la destrucció i la reconstrucció de la realitat, amb l’objectiu de fer visible allò que el poder vol fer invisible. Partint del seu cos, l’artista crea situacions inesperades que fan reflexionar sobre com transitem els carrers.

L’espectacle de Diana Coca, ‘Corporeïtats al límit’ està basat en l’efecte sorpresa, són aparicions aleatòries en espais públics i concorreguts. Actuarà a Tàrrega durant els dies de la Fira, 6,7 ,8 i 9 de setembre, i la seva performance té una durada de 30 minuts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *