Les torres de defensa s’encendran dia 11 de gener pels Drets Humans

REDACCIÓ PALMA, 18.12.2019. La cita és doble, a les 13 i a les 18.30 hores

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han presentat avui la quarta edició de l’Encesa de Torres i Talaies pels Drets Humans, que serà l’11 de gener de 2020 i que és possible gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, Amnistía Internacional, la Societat Balear de Matemàtiques, l’Institut de Marratxí, la Federació de Cors i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

Durant la presentació, Busquets ha explicat que aquesta iniciativa té un doble objectiu, ja que, pretén reivindicar i difondre el patrimoni històric mallorquí alhora que es reclama que es respectin els Drets Humans. “Tenim com a objectiu il·luminar una realitat que no podem perdre de vista: hi ha milers de persones que es veuen obligades a fugir dels seus països d’origen, moltes vegades per cercar un futur millor, però moltes altres arrisquen la vida perquè es veuen condemnats a perdre-la”, ha afegit Busquets.

De moment, 27 punts d’encesa de Mallorca han confirmat la seva participació en l’esdeveniment però s’espera assolir o superar els 57 de l’any passat i comptar, un any més amb la participació de la resta d’illes i també de punts de fora de l’arxipèlag. De fet, gràcies a la col·laboració del Fons Mallorquí de solidaritat s’està fent feina perquè hi puguin participar des d’algunes zones de Marroc i Tunísia, entre d’altres.

La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat que s’ha convidat a institucions i societat civil a sumar-se el pròxim 11 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d’interior per a comunicar-se a 13 hores i a les 18.30 hores – amb senyals de fum a la primera cita i de llum a la segona- amb un doble objectiu: reivindicar el patrimoni històric i defensar els drets humans.

L’encesa “Torres de Mallorca. Un cant pels drets humans” proposa un cant col·lectiu a partir de la cançó “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach, que se sumarà, per segon any consecutiu, a la lectura del manifest.

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys des de l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca n’ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

A la roda de premsa hi han participat també Carles Martín, portaveu d’Amnistía Internacional; Antònia Rosselló, coordinardora del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Joan Roig, representant de la Societat Balear de Matemàtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *