Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

L’espectacle “Llumeneret blau” ajunta música, dansa i la paraula de Josep Maria Llompart, aquest dissabte a Ca n’Oleo

REDACCIÓ PALMA, 13.07.20818. Espectacle original del músic Biel Oliver, el coreògraf Tomeu Gomila i la rapsoda Francesca Vadell

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza, aquest dissabte 14 de juliol a partir de les 20:30 h al pati de Ca n’Oleo a Palma, l’espectacle “Llumeneret blau”, en el qual s’uneixen la paraula, la música i la dansa, amb motiu de l’Any Llompart, que commemora els vint-i-cinc anys de la mort de l’autor, el 28 de gener de 1993.

L’espectacle és una creació original del músic Gabriel Oliver, del coreògraf Tomeu Gomila i la dramatúrgia de Francesca Vadell, que hi fa de rapsoda. És un recorregut per tot el poemari de Josep Maria Llompart que combina música (soprano, arpa, oboè i trompa), paraula cantada, paraula recitada i dansa. És un espectacle cambrístic, on actuen sis persones, i que s’ha projectat per a sales petites o mitjanes amb la idea que el públic formi part de la proximitat del format. Hi participen la soprano Maria Rosselló, Joan Rodríguez a l’oboè, Raimon Ramon a la trompa, i Maria Assumpció Janer a l’arpa.

A partir dels sons i els moviments i de la paraula recitada i cantada, l’espectacle proposa entendre el compromís de Llompart amb la pàtria, la seva visió d’una mort inevitable però amable, l’amor apassionat i dolç, el món fantàstic i rondallístic, i el profund amor a la paraula del poble d’un home de casa bona.

En l’espectacle s’interpreten els poemes: Avenc de Coanegra, Petita història familiar (Fragment), Tango, En el migdia et vull…, Athànatos, El Capità Antoni, Veniu Senyora mort, Tonada de ball, La Profecia (Fragment), Cançó de bres, Non non vine son, Caña, Milonga, I ara ja saps la mort, Dues rondalles en tó menor ( rondalla nº1 ), 1931 i 1936, Amor, Si Amor em mata… (Fragment de Homenatge a una mecanògrafa…), Memòries d’un viatge i Cançó d’anar a les títeres.

L’espectacle es repetirà l’endemà, diumenge 15 de juliol a les 20:30 h, a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *