Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

“Liceu a la Fresca” amb la retransmissió en directe de l’òpera ‘Tosca’ de Puccini

REDACCIÓ EIVISSA, 26.06.2019. L'Auditori de Cas Serres participa en el programa 
"Liceu a la Fresca" amb la retransmissió en directe de l'òpera 'Tosca' de Puccini

El Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura i Joventut participa en el programa «Liceu a la Fresca» amb la retransmissió en directe a l’Auditori de Cas Serres de l’òpera ‘Tosca’, de Giaccomo Puccini (1858-1924), des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona demà el divendres 28 de juny a partir de les 22 hores. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament i es prega màxima puntualitat, ja que no es permetrà l’entrada una vegada que comenci la funció.

Es tracta d’una coproducció entre el Gran Teatre del Liceu i el Teatro de la Maestranza de Sevilla, baix la direcció musical de John Fiore i la direcció d’escena i escenografia de Paco Azorín. El repartiment està encapçalat per Tatiana Serjan en el paper de Floria Tosca, Roberto Aronica en el de Mario Cavaradossi i Lucio Gallo en el del Baró Scarpia, entre d’altres. El muntatge compta amb la participació de l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu i de les veus del Cor infantil Amics de la Unió.

Giaccomo Puccini fou l’autor d’una dotzena d’òperes d’èxit dins i fora d’Itàlia i va esdevenir el mestre del melodrama musical en partitures com ara ‘La Bohème’, ‘Tosca’, ‘Madama Butterfly’ o la pòstuma ‘Turandot’.

‘Tosca’ és un melodrama en tres actes i una durada aproximada de dos hores i cinc minuts, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en una obra teatral de Victorien Sardou estrenada a París el 1887, ‘La Tosca’. Illica i Giacosa reduiren a tres els cinc actes de la peça original, el que va permetre de focalitzar l’atenció en el trio protagonista format per Tosca, Cavaradossi i Scarpia.’Tosca’ va estrenar-se amb èxit al Teatro Costanzi de Roma el 14 de gener de 1900.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *