Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

L’Institut d’Estudis Baleàrics assisteix a l’assemblea constituent de la plataforma Jazz España

REDACCIÓ PALMA, O8.10.2018. L’Institut d’Estudis Baleàrics assisteix a Saragossa, a l’assemblea constituent de la 
plataforma Jazz España, amb el suport de la Conselleria de Cultura.

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) ha assistit aquesta setmana a Saragossa a l’assemblea constituent de la plataforma Jazz España, de la qual és membre. L’assemblea ha tengut lloc dimecres 3 d’octubre, a les 12 hores, a l’Auditori de Saragossa.

L’assemblea constituent ha aprovat els estatuts, ha nomenat la Junta Directiva i ha establert els mecanismes i accions a seguir per la plataforma, així com el seu calendari d’execució.

Com a representants de les Illes Balears, han participat a l’assemblea constituent tècnics de l’IEB; Ignasi Mascaró, de l’Associació Jazz Obert de Menorca, organitzadors del festival de Jazz de Menorca; i Àngel Pujol, responsable de Manangelment, representació i gestió musical.

S’ha presentat com a proposta de junta directiva de l’associació Jazz España els membres següents: com a president, Javier  Estrella, director del Festival de Jazz de Madrid i de Cimbalo Producciones; com a vicepresident Jaime Borobia, director de Siamm Producciones; com a secretari, Miguel Ángel Mercadal, de Migany Music Services; com a tresorer, Enrique Montfort, coordinador del Festival de Jazz del Palau de la Música de València; i com a vocal, Miguel Martín, director del Festival de Jazz de Sant Sebastià-Heineken Jazzaldia.

L’Institut d’Estudis Baleàrics és membre de l’Associació Jazz España, d’aquesta manera, persegueix el seu objectiu de promoure la música de les Illes Balears més enllà del territori insular.

Associació de Jazz

L’objectiu principal de la creació de l’associació Plataforma Jazz España és fomentar i desenvolupar la música de Jazz a l’Estat espanyol, creant projectes en comú. Es pretén realitzar accions conjuntes que contribueixin a una major difusió del jazz produït arreu de l’Estat i impulsar la creació artística, la promoció i la contractació d’intèrprets espanyols, especialment joves. Així mateix,  l’associació promourà la investigació, l’edició i la difusió del patrimoni musical del jazz espanyol.

Des de l’associació, també s’impulsarà l’intercanvi entre músics residents a Espanya, dins el territori de tot l’Estat, així com l’intercanvi internacional de músics espanyols amb músics residents a altres països.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *