Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Lliurament de la beca Archie Gittes del CBA a Laura Torres

REDACCIÓ PALMA, 02.01.2017. Dimecres que ve dia 4, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Sala 
Vermella del Casal Solleric, l'acte de lliurament de la Beca Archie Gittes que anualment 
concedeix el Cercle de Belles arts.

D’entre les candidatures presentades a la present edició el Círculo de Bellas Artes, una vegada estudiades les propostes, va efectuar una selecció que va concloure que la presentada per Laura Torres era les que més s’ajustava als requisits de la beca al mateix temps que era la que oferia un projecte més consistent.

Laura Maria Torres Bauzá (Marratxí, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster en art i pensament i en recerca artística.

De la finalista, la comissió avaluadora va considerar el fet que es tracta d’una proposta original que determina clarament quin és l’objectiu de la beca, que consisteix a dur a terme una estada a Pompeia per investigar el fet històric que va afectar els seus habitants, sepultats per la lava volcànica, i acumular el màxim d’informació respecte als últims moments d’aquella civilització, amb la intenció de reflexionar sobre la idea de la representació de la fi del món. Aquesta recerca es formalitzarà posteriorment a través de la fotografia i el dibuix, per generar una instal·lació que ofereixi un mapa de relacions conceptuals i poètiques.

La Beca Archie Gittes està dotada amb 5000 €, té com a objectius facilitar el desplaçament i estada d’artistes joves de Balears a una ciutat europea de reconegut prestigi artístic per afavorir l’estudi i coneixement d’altres realitats socioculturals. En les seves anteriors edicions va ser guanyada per Laia Ventayol, Tomás Piza, Nacha Pomar i Elisabeth Braem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *