Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

“La lluna en vers” s’escampa per les cases literàries de Mallorca

REDACCIÓ PALMA, 06.06.2018. És un dels àmbits de col·laboració que s’ha obert entre els espais
culturals que formen part de la Xarxa Mallorca Literària, que impulsa el Departament de 
Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. Un programa d'activitats que posa en 
contacte la literatura amb altres disciplines artístiques, que arranca el pròxim 16 de juny 
fins al 23 de setembre. 

“Seguim convençuts de la necessitat de fer feina en xarxa, d’anar teixint aliances per fer més visible la riquesa de Mallorca com a espai literari”. Amb aquestes paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha arrancat avui la trobada de la Xarxa Mallorca Literària, integrada per equipaments dedicats al patrimoni literari de Mallorca. Una reunió a la qual ha assistit William Graves, president de la Fundació Robert Graves (Deià); Joan Mir, com a representant de la Casa Museu Joan Alcover (Palma); Bàrbara Sagrera, directora de la Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor; Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària del Consell de Mallorca i Rafel M. Creus, director insular de Cultura.

La trobada ha servit per posar en comú un projecte en el qual enguany participen les diferents cases literàries que integren la Xarxa: la novena edició de “La Lluna en vers”, un programa cultural per als mesos d’estiu impulsat des de la Fundació Mallorca Literària que aquest 2018 s’estén per Deià, Palma i Manacor, sense oblidar les cases museu de Binissalem, Sant Joan i Santanyí, entre altres espais.

El programa d’activitats, que arranca el pròxim 16 de juny fins al 23 de setembre, continua fidel a l’esperit que el va veure néixer: posar en contacte la literatura amb altres disciplines artístiques com la paraula, la música, la dansa… i obrir aquestes experiències a cada vegada més espais d’arreu de Mallorca. L’oferta d’activitats aglutina propostes que s’emmarquen dins l’Any Llompart –“Llompart, llumeneret blau”, el 15 de juliol a la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem-; tornarem al Rafal dels porcs (Es Llombards, Santanyí), un espai emblemàtic per a Blai Bonet perquè el Nou Romancer interpreti temes del seu darrer treball “De cantar versos” conjugant música, poesia i tocs teatrals.

La música i la cançó tindran una presència important en aquesta novena edició de la “Lluna en vers”, a través de veus com la de la cantautora Júlia Colom, a la Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor, el 20 de juliol, o Mazoni, un dels grans noms de l’escena pop a Catalunya al Santuari de Consolació de Sant Joan, el 19 d’agost.

L’inici d’aquest estiu amb “La lluna en vers” serà a Deià, el dissabte 16 de juny amb la música de “The Bookshop Band”, als jardins de Ca n’Alluny de la casa Robert Graves, mentre que la cloenda tindrà lloc al jardí de Can Alcover, a Palma, que serà l’escenari el 23 de setembre del “Duel de galls”, un combat de picat de poetes versus glosadors, amb l’enfrontament de dos experts irònics i improvisadors: el poeta Josep Pedrals i el glosador Mateu Xurí.

Un programa que, en paraules del director insular de Cultura, Rafel M. Creus, “forma part d’un #EstiuaMallorca, en el qual des del Consell de Mallorca posarem èmfasi en la literatura, en l’acte de la lectura com a activitat fonamental, que també inclourà recursos educatius a través del WOW (Walking on Words! Mallorca Literària) i propostes divulgatives en col·laboració amb els editors i llibreters de Mallorca, que anirem donant a conèixer”.

2 thoughts on ““La lluna en vers” s’escampa per les cases literàries de Mallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *