Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

“Los Osona, desde una nueva perspectiva”, conferència a l’església de Jesús

REDACCIÓ PALMA, 08.11.2017. “Los Osona, desde una nueva perspectiva”, conferència a l'església
de Jesús amb motiu de l’exposició sobre el retaule.

L’església de la Mare de Déu de Jesús acull demà dijous 9 de novembre a les 20.30 hores la conferència “Los Osona, desde una nueva perspectiva”, a càrrec de la historiadora i documentalista María José López Azorín. Aquesta activitat, gratuïta i oberta al públic en general, forma part del programa cultural amb motiu de l’exposició “El retaule de Jesús, història i restauració” que estarà oberta fins al XX.

El retaule gòtic de l’església de Jesús és la peça d’art religiós més valuosa que es conserva a Eivissa, i un bellíssim exemple d’aquest tipus d’art medieval. La peça té una alçada de 7,5 metres d’alt i 5,10 metres d’ample, i inclou un total de 25 taules. Va ser pintat per mestres del taller Osona de València i es considera que va arribar a l’església de Jesús l’any 1504.

L’exposició, que es pot visitar fins al 7 de desembre a Sa Nostra Sala, situada al carrer d’Aragó 17 de la ciutat d’Eivissa, mitjançant fotografies i gràfics, explica els motius del valor artístic del retaule, el procés de la seua elaboració, el context històric i artístic, la seua iconografia i estil, així com les particularitats de la seua conservació. Tot això s’acompanya d’imatges de l’anàlisi radiogràfic i reflectogràfic, explicacions de les feines de restauració i de les característiques artístiques de l’església de Jesús. Els elements més rellevants, amb tot, són les fotografies de format real i de gran qualitat de la taula central de la Mare de Déu i de les taules de Sant Joan Evangelista i de Sant Antoni Abat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *