Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Mallorca serà la seu del XI Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial en España

REDACCIÓ PALMA, 17.10.2017. Mallorca serà la seu del XI Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial en España, 
aquesta trobada nacional es durà a terme des de demà, 18 d’octubre, al proper divendres i reunirà a més de 60 
persones que gestionen distints patrimonis de la Humanitat a Espanya.

El president, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han presentat el programa del XI Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial en España que es durà a terme del 18 al 20 d’octubre.

Es una trobada que se celebra cada any i enguany la seu elegida ha estat Mallorca i, en especial, la serra de Tramuntana. Durant tres dies es reuniran a la nostra illa més de 60 persones que gestionen algun dels 45 Patrimonis Mundials del país amb l’objectiu d’intercanviar experiències per millorar el dia a dia en la gestió.

El president Ensenyat ha manifestat que «és un honor que aquest esdeveniment es faci a Mallorca per trobar-nos amb diferents gestors i debatre i compartir experiències». El lema d’aquestes jornades és “Patrimonio vivo, patrimonio vivido” i «volem aprofunditzar amb promoure que el Patrimoni Mundial, com la Serra, sigui viu».

Per la seva part, la consellera Garrido ha afirmat que els assistents «podran observar els elements i valors que fan que la Serra sigui Patrimoni Mundial en la categoria de paisatge cultural. No únicament pels seus elements naturals i paisatgístics sinó com ha influït l’ésser humà amb la transformació d’aquest paratge».

A part de les ponències que figuren al programa, els participants també visitaran la Catedral de Mallorca a on podran escoltar el Cant de la Sibil·la que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El darrer dia, es durà a terme una excursió per la Serra per observar, de primera mà, els valors que varen fer que la Serra aconseguís la declaració fa 6 anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *