Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Maria del Mar Bonet continua celebrant els 50 anys de música amb un concert a Egipte

REDACCIÓ PALMA, 24.11.2017. Avui, Maria del Mar Bonet ofereix un concert al Cairo Opera House,
a Egipte, amb la participació del percussionista Hossam Ramzy. La cantautora mallorquina es 
troba en una gira per commemorar els seus 50 anys dalt dels escenaris i presentar el seu 
últim àlbum, ‘Ultramar’.

Maria del Mar Bonet ha treballat amb artistes de tot el món i la seva veu és considerada una de les més emblemàtiques de la cultura mediterrània. Ha defensat la seva llengua materna, el català, i la cultura i música mediterrànies, per la qual cosa ha rebut premis a tota Europa, Rússia, Marroc, Tunísia, els Estats Units, Cuba i el Japó, entre molts d’altres.

En el marc de la celebració dels seus 50 anys de música, Bonet realitza un concert el 24 de novembre al Cairo Opera House, a la capital d’Egipte, on interpretarà cançons del seu espectacle ‘Amic Amat’. El seu últim treball, ‘Ultramar’, ha suposat un canvi en la font d’inspiració de la cantant: ha canviat les aigües mediterrànies per les caribenyes i s’ha submergit en la música cubana. Així doncs, hi trobem melodies del Carib fruit de la col·laboració amb músics cubans de la talla de José María Vitier, Pancho Amat, Jorge Reyes o José Luís Cortés ‘El Tosco’.

La mallorquina compta en aquesta ocasió amb la col·laboració del music, compositor i productor Hossam Ramzy. Ramzy és un percussionista de renom, amb un estil únic i estrident que l’ha portat a treballar amb els grans artistes del nord d’Àfrica com Cheb Khaled, Rachid Taha i Faudel. Amb Bonet ja va compartir escenari en el concert de cultures mediterrànies que les Nacions Unides van organitzar l’any passat a Gènova, Suïssa. La música de Maria del Mar Bonet també s’unirà a la d’una banda egípciaformada per Hossam Ramzy a les percussions, Mohammed Fouda al nay, Ragy Kamal al qanun i Salah El Ghareeb a l’oud. Es tracta d’una col·laboració de gran magnitud entre cultures mediterrànies que es veu en poques ocasions.

A més d’Egipte, Bonet ja ha realitzat concerts a diversos països, com el del passat 24 de juliol a l’escenari de l’amfiteatre romà de l’Eljem, a Tunis, juntament amb l’Ensemble de Musique Traditionnelle de Tunis. Altres països fa parada són Grècia, Itàlia, Cuba o Austràlia.

Maria del Mar Bonet (Mallorca, 1947) va començar la seva carrera formant part de la icònica ‘Nova Cançó’ i del grup ‘Els Setze Jutges’. Al llarg de les últimes cinc dècades, la música no només l’ha portat per tota Catalunya, les Illes Balears, València i l’Estat espanyol, sinó que ha actuat per tota Europa, el nord d’Àfrica (Tunísia, Marroc, Egipte…), Amèrica del Nord i del Sud, Japó i Síria. La mallorquina també ha col·laborat amb gran quantitat d’artistes i orquestres dels països que ha visitat, tot i que sempre ha mantingut les seves arrels, els sons i ritmes provinents de les cultures mediterrànies.

Els premis que ha rebut Bonet avalen la seva prolífera carrera artística, des de la Medalla d’Or de les Illes Balears (2017) a la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984), passant pel Premi Internacional Cubadisco de Cuba (2011) com a millor disc estranger per ‘Bellver’ o el de l’Académie Charles Cros pel millor disc estranger editat a França (1984).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *