Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Més de 200 projectes formen part del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell

REDACCIÓ PALMA, 24.11.2017. El catàleg nodreix els dos circuits culturals de Mallora: el de 
Cultura en xarxa i el Circuit d’Arts Escèniques (CAEM). I actualment ofereix 205 projectes 
culturals als ajuntaments de l’illa, el 66 % dels quals són espectacles de teatre i música. 
A partir del Catàleg, al qual estan adherits 49 municipis, d’ençà que es va posar en marxa el 
mes de juliol passat, s’han programat 123 activitats culturals arreu de l’illa.

Aquest divendres una vintena de companyies i professionals que treballen a Cultura en xarxa i CAEM han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes al col·lectiu de programadors culturals d’una trentena de municipis de Mallorca. Ho han fet en la primera trobada entre professionals i programadors municipals del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM), organitzada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i que ha tingut lloc al Centre Cultural «Sa Nostra» de Palma.

El col·lectiu de programadors culturals dels ajuntaments han pogut conèixer de primera mà una mostra dels projectes que s’ofereixen a través del CACIM i que aglutina propostes de diferents disciplines. Dels 205 projectes que formen part d’aquest catàleg actualment, la gran majoria tenen a veure amb espectacles de teatre (75) i música (61), seguits de l’art de carrer (21), la dansa (17), les rutes (8) i el cinema (7), conferències (7) i exposicions (7), així com el foment de la lectura (2).

Una oferta cultural que és fruit de les propostes de 61 companyies i professionals, que han trobat en el Catàleg d’Activitas Culturals de Mallorca un aparador per a la seva feina. Aquest divendres, a la trobada entre professionals i programadors municipals del CACIM, han assistit una vintena d’aquests professionals que treballen en els dos circuits culturals de Mallorca —Cultura en xarxa i CAEM. Es tracta d’Acadèmia 1830, Cultural-ment, Cultur-Up, Des-equilibrats, Diabolus in música, Ferran Pisà, Manangelment, Nat projectes, Tomàs Vibot, Au-ments, Baal, els Músics viatgers, Myotragus, el Somni Produccions, Té a tres, Teatrix, Tshock i Volemvolem. Tots ells han pogut explicar els seus projectes als programadors culturals dels municipis presents.

Des de la posada en marxa del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM) l’1 de juliol passat, els municipis de Mallorca han programat 123 activitats culturals d’aquest catàleg. I ho fan a través d’una convocatòria de subvencions que ha posat a disposició dels ajuntaments 700.000 euros (350.000 € per a Cultura en xarxa i 350.000 € més per al CAEM) perquè programin activitats culturals fins al 30 de juny de 2018. A final d’octubre, a més, el Consell va aprovar una bestreta del 50 % d’aquestes subvencions atorgades per facilitar la disponibilitat de recursos econòmics als consistoris perquè puguin pagar les contractacions fetes.

Ajuntaments com Llucmajor, Inca, Sóller, Son Servera, Andratx, Sa Pobla, Marratxí, Santanyí, Capdepera, Alcúdia, Campos, Felanitx, Pollença, Manacor i Santa Margalida disposen d’una adjudicació d’ajuts d’entorn dels 20.000 euros per contractar activitats culturals en els seus municipis.

El Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM) és fruit d’una remodelació important per part del Departament de Cultura del Consell del funcionament dels dos circuits culturals de Mallorca: Cultura en xarxa i CAEM. Es tracta d’un catàleg viu, amb una oferta que s’actualitza de forma periòdica i que continua creixent a partir de propostes noves dels creadors de l’illa.

Des de la posada en marxa del Catàleg, s’han duit a terme tres comissions d’avaluació de projectes, que són les que renoven les propostes que s’ofereixen als municipis i que han avaluat un total de 228 projectes.

També es du a terme un seguiment dels espectacles que s’ofereixen des de l’àrea de Projecció i Acció Cultural del Departament de Cultura del Consell. Les tècniques de l’àrea fan un seguiment mensual d’un mínim de sis activitats. També hi ha una comissió de seguiment que avalua les activitats, que es reuneix cada mig any i que està formada per persones representants dels ajuntaments i personal tècnic de Cultura del Consell.

El canvi de funcionament dels dos circuits culturals que ofereix el Consell de Mallorca té un doble objectiu: que els ajuntaments puguin programar cultura durant tot l’any —per tant, acostar la cultura a tots els racons de l’illa— i promoure el teixit cultural de la nostra illa oferint oportunitats de feina a les companyies i professionals.

Tota la informació del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM) està disponible per a professionals i ajuntaments en el web www.conselldemallorca.net/piac. Des de la Direcció Insular de Cultura es fan agendes quinzenals de les activitats programades a través de Cultura en xarxa i CAEM, i també es difonen en l’agenda www.culturamallorca.cat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *