Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

‘El Messies de Händel participatiu’

REDACCIÓ EIVISSA, 29.11.2017. El Consell d'Eivissa inaugura la reforma del Recinte Firal amb 
el concert 'El Messies de Händel participatiu' per a 1.000 espectadors

L’obra més representada de la història de la música, ‘El Messies de Händel participatiu d’Eivissa”, és l’espectacle que ha escollit el Consell d’Eivissa per inaugurar la reforma del Recinte Firal d’Eivissa, acte que tendrà lloc aquest dissabte 2 de desembre a les 19 hores. Serà un gran concert d’entrada lliure per a 1.000 espectadors, amb un total de 110 persones a l’escenari, i participatiu perquè comptarà amb coristes amateurs que interpretaran algunes peces conjuntament amb els músics professionals.

El Messies de Händel
El Messies de Händel

La reforma del Recinte Firal, que s’ha finançat a càrrec dels Fons Estatutaris i ha tengut un cost total de 572.831,34 euros, ha consistit en la construcció d’una nova sala multifuncional de 300 metres quadrats al primer pis, per a un aforament de 300 persones. Tots els elements són movibles de manera que es pot adaptar a qualsevol esdeveniment, bé siguin congressos, conferències o presentacions d’un producte.

Tot el frontal de cara a la nau principal és vidriera fixa, excepte una part mòbil en previsió de facilitar tot tipus de muntatges (per exemple un cotxe, un piano o qualsevol altre element). Es pot utilitzar en un sol espai o dividir en dos parts, i està equipada amb tots els sistemes de llum i so més moderns i quant a la part tècnica disposa de megafonia, pantalla i projector a cada part i a més sistema de videoconferència.

La construcció d’aquesta sala també ha permès una millora en altres espais, com és la dotació d’un ascensor per a l’accés al primer pis, la construcció de banys amb totes les mesures de comoditat i seguretat necessàries, així com un bany diferenciat per a persones amb discapacitat i canviador per a nadons.

Concert ‘El Messies de Händel participatiu”

El Messies de Händel és, probablement, l’obra musical més representada arreu del món i per això s’ha considerat molt adequada per a aquesta inauguració. Amb la direcció artística de Juan Francisco Ballesteros, es tracta d’un concert on participen diferents cors i orquestres: Ibiza Soul Baroque, orquestra d’Eivissa que es completarà amb 14 músics de fora de l’illa, Cor participatiu d’Eivissa, 61 persones de diferents cors de l’illa, Coral de Càmera de Pamplona, 24 persones i el seu director, David Gálvez, i quatre solistes: Quiteria Muñoz, soprano; Adriana Mayer, mezzo-soprano; Antonio Aragón, tenor; i Pablo López, baríton.

L’entrada al concert és lliure però limitat a un aforament per a 1.000 persones. Les persones interessades a assistir-hi han de recollir les invitacions des d’avui a la segona planta del Consell d’Eivissa i al mateix Recinte Firal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *