Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Mònica Fuster inaugura nova exposició a Es Polvorí d’Eivissa

L'artista Mònica Fuster a Es Polvorí

Després de l’èxit assolit amb la seva darrera exposició, l’artista Mònica Fuster presenta una nova exposició amb vint-i-nou obres a la Sala Es Polvorí d’Eivissa. El passat dia 2 s’inaugurà la mostra Multiplicidad y movimiento. Obra gráfica 2006 – 2016. 

D'esquerra a dreta l'artista Carles Fabregat, Mònica Fuster, i els artistes Joaquim Seguí i Carles Guasch
D’esquerra a dreta l’artista Carles Fabregat, Mònica Fuster, i els artistes Joaquim Seguí i Carles Guasch

A la inauguració assistiren un nombrós grup d’artistes de les Illes, amics i un públic que va respondre molt positivament davant l’obra de l’artista mallorquina.

Fuster es caracteritza per una inesgotable voluntat d’experimentar amb nous formats i és reconeguda per les seves instal·lacions i projectes site specific els quals s’articulen sobre un eix temàtic per desplegar-se en múltiples facetes. Ha centrat gran part de les seves propostes artístiques entorn de l’estudi dels fenòmens naturals, dels quals destaquen els recents projectes Incertesa i Levitacions. De la seva vinculació amb la ciència sempre preval una lectura poètica que es transmet a través dels processos de transformació.

Katja Micus de l'espai Micus, Elena Ruiz directora del MACE, Mònica Fuster i el poeta Julio Herranz
Katja Micus de l’espai Micus, Elena Ruiz directora del MACE, Mònica Fuster i el poeta Julio Herranz

Paral·lelament, també realitza fotografies i obra sobre paper: dibuix, gràfica i llibres d’artista a través dels quals completa i complementa gran part de les seves propostes, com Benedetta Forgot, Mística-Humorística (2000), Petjades i senyals, animals d’altres mons (2003), Traç ( 2006 ), Beyond the threshold, Sonja &Verudina (2007), Floema (2012), Levitacions (2013), Incertesa (2014) o Gravitacions (2015). Aquests últims centrats en propostes gràfiques.

Izabella Jagiello de l'Institut de Cultura Polaca a Espanya, Joana Maria Riera, el pintor Carloandrés, Mònica Fuster, l'artista i periodista Josefina Torres i Conchita Seguí
Izabella Jagiello de l’Institut de Cultura Polaca a Espanya, Joana Maria Riera, el pintor Carloandrés, Mònica Fuster, l’artista i periodista Josefina Torres i Conchita Seguí

La mostra que es presenta a Es Polvorí d’Eivissa és un selecte recorregut per alguns dels seus projectes gràfics dels últims deu anys que destaquen pel seu caràcter experimental i d’interrelació amb altres mitjans visuals i sonors, dels quals procedeixen o amb els quals dialoguen, la idea de multiplicitat i moviment continu.

La gestora cultural eivisssenca Sandra Galvez amb Mònica Fuster
La gestora cultural eivisssenca Sandra Galvez amb Mònica Fuster

L’exposició ha comptat amb el patrocini de la Fundació Baleària, que gestiona la sala d’Es Polvorí d’Eivissa, juntament amb l’Ajuntament d’Eivissa, i de l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes (Illenc). Ha estat organitzada pels gestors culturals Andreu Carles López Seguí i Pilar Esteve Gamundí de Tracalics S.L.

Multiplicidad y movimiento. Obra gráfica 2006 – 2016 pot veure’s fins al 28 de maig. L’entrada és gratuïta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *