Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Mor a Eivissa, l’escriptor i intel·lectual eivissenc Lluís Llobet

REDACCIÓ EIVISSA, 06.09.2019. Ha mort a Eivissa, l'escriptor i intel·lectual eivissenc Lluís 
Llobet. L’Ajuntament d’Eivissa ha expressat mitjançant un comunicat el seu condol per la seva 
mort. Lluís Llobet va ser Medalla d’Or de la Ciutat l'any 2012.

La mort de Lluís Llobet Tur, s’ha produït aquest matí. Va néixer a Eivissa, el 4 d’octubre de 1934. Arrelat des de la seva joventut al barri emmurallat de la ciutat, Dalt Vila, es va identificat completament amb el seu conjunt històric, dedicant esforços a aconseguir que es valorés i es conegués més aquesta part de la ciutat d’Eivissa.

El 1980 vai fundar i presidir l’Associació de Veïns de Dalt Vila i va sol·licitar la declaració com a Patrimoni de la Humanitat per a Dalt Vila, distinció concedida el 4 de desembre de 1999, no només per al recinte emmurallat, sinó també per a les prades de posidònia oceànica, la necròpoli de Puig des Molins i el jaciment fenici de sa Caleta.

Va finançar, personalment en alguns casos i en altres ocasions juntament amb diferents institucions públiques, la restauració d’una part impoetant del patrimoni històric i artístic de Dalt Vila.

Com escriptor, tots els seus llibres estan relacionats amb Eivissa i les seves gents. En ells ens endinsem a la ciutat emmurallada, a la vida d’alguns dels seus personatges il·lustres i coneixem els costums de les seves gents.

L’any 2012 Lluís Llobet va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa, amb la qual es reconeixia la seua llarga trajectòria com a persona compromesa amb la preservació i la valorització del patrimoni cultural eivissenc, a més de la seva constant activitat per donar a conèixer els valors històrics i culturals de Dalt Vila. Llobet també va ser l’autor de valuoses donacions a l’Arxiu Històric Municipal de l’Ajuntament d’Eivissa.

La figura de Lluís Llobet és indispensable per entendre tot el procés de recuperació i restauració del conjunt de Dalt Vila, caracteritzant-se com una persona compromesa amb la cultura i el patrimoni d’aquesta ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *