Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Neix el concurs de relats Temps de Vins, un maridatge entre vins i literatura

REDACCIÓ PALMA, 10.03.2017. La Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca i el Consell 
Regulador de la DO Binissalem convoquen la primera edició del concurs de relats Temps de Vins,
a través del projecte WOW Mallorca i en el marc de les activitats dels Wine Days 2017.

El relat seleccionat serà publicat juntament amb els de dos autors de reconegut prestigi–Llorenç Villalonga i Maria Antònia Oliver– en una edició especial de llibres/botella per a col·leccionista, amb els Vins Seleccionats 2017 de la DO Binissalem.

Es tracta, sens dubte, d’una aventura de maridatges literaris. El primer concurs de relats Temps de Vins, que llancen la Fundació Casa Museu del Departament de Cultura del Consell de Mallorca i la DO Binissalem té com a objectiu seleccionar el tercer relat que es publicarà amb els Vins Seleccionats 2017 de la DO Binissalem.

El text guanyador formarà part d’una sèrie de tres relats editats, que il·lustraran les etiquetes d’aquests vins, al costat de textos de dos autors de reconegut prestigi: Llorenç Villalonga i Maria Antònia Oliver.

«El llumí», relat de Llorenç Villalonga, anirà en l’etiqueta del vi negre. Inclòs en el recull El llumí i altres narracions (1968) és un dels textos més representatius de la narrativa i l’univers literari villalonguià, ambientat en Bearn, i que evoca molts dels espais de la comarca de la DO Binissalem. D’altra banda, l’escriptora Maria Antònia Oliver, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016 i resident a Biniali (Sencelles), ben al cor de la DO Binissalem, prepara un relat inèdit per publicar en l’etiqueta del vi blanc. El relat que guanyi el concurs Temps de Vins serà el que il·lustrarà l’etiqueta del vi rosat, dins aquesta edició especial de llibres/botella.

El concurs és obert a persones majors de 18 anys. Hi podran optar amb obres narratives inèdites, escrites en català i que no hagin estat premiades en altres concursos. El tema, el gènere i l’estil dels relats és lliure, amb l’única condició que el vi hi sigui present. Els relats s’han d’enviar a través de correu electrònic a l’adreça info@fundaciocasamuseu.cat. El 2 d’abril de 2017 finalitza el termini de presentació d’originals.

El veredicte del jurat es coneixerà el dia de la presentació dels Vins Seleccionats 2017, amb les etiquetes corresponents. Una activitat que tindrà lloc en el marc de les activitats dels Wine Days 2017, que es desenvoluparan entre el 13 i el 21 de maig.

El relat guanyador es publicarà en l’edició especial de llibres/botella per a col·leccionista Vins Seleccionats 2017. I es traduirà a altres tres idiomes, a fi de donar-li major difusió en edició digital: castellà, anglès i alemany. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *