Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El nostre resident actual, Toni Planells, Caroline Burcker i Javierens, guanyadors dels Premis Vuit d’Agost

Solarigrafia Eivissa. Toni Planells
REDACCIÓ EIVISSA, 07.08.2017. Caroline Burcker, Toni Planells i Javierens, guanyadors dels Premis Vuit d'Agost 
d'Artesania del Fang, Fotografia i Pintura

Caroline Burcker, Toni Planells i Javierens han estat guanyadors dels Premis Vuit d’Agost d’Artesania del Fang, Fotografia i Pintura 2017, respectivament. Els premis d’Investigació i de Disseny Gràfic han quedat deserts. El Consell d’Eivissa ha acollit el lliurament dels premis, en l’acte celebrat aquest matí al Saló de Plens amb la vicepresidenta primera, Viviana de Sans, la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur i el conseller insular de Cultura, David Ribas.

El jurat, presidit per Antoni Ribas Costa Toniet va declarar guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Artesania del Fang 2017 l’obra sense títol presentada amb el pseudònim “Pajaro”, de Caroline Burcker, tècnica fang refractari cuit a alta temperatura 1.200 º C.

El Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Fotografia Amateur 2017 ha estat per al treball presentat amb el pseudònim Tot-sol, de Toni Planells Riera, pel conjunt de tres fotografies estenopeiques amb els títols “Tres mesos a ses Salines”, Tres mesos a Dalt Vila” i “Sis mesos a Sant Jordi”, usant com a càmera una llauna de beguda i paper fotogràfic com a negatiu. Els membres del jurat, presidit per Antoni Pomar, varen voler destacar d’aquest conjunt de tres fotos la creativitat, l’elecció del tema, i que, a l’era del megapíxel, una tècnica artesanal i rudimentària ha aconseguit uns resultats excel·lents. D’altra banda, els membres del jurat varen demanar al Consell que, dins l’any 2018, organitzi una exposició d’aquest autor a la sala de cultura de l’illa d’Eivissa que consideri convenient. Així mateix el jurat va demanar que a les pròximes convocatòries del Premi es demani la unitat temàtica del conjunt de tres fotos.

El jurat, presidit per Catina Costa Marí, va declarar guanyadora del Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Pintura per a l’any 2017 l’obra sense títol presentada amb el pseudònim Lux, de José Javier Ordóñez Pérez (Javierens). Els i les membres del jurat va destacar que és una proposta fresca per la seua creativitat i tècnica. D’altra banda varen demanar al Consell que el guanyador tengui l’oportunitat de fer una exposició individual durant l’any 2018 a l’espai que aquesta administració consideri oportú.

El jurat va declarar desert el Premi Vuit d’Agost en la modalitat de Disseny Gràfic 2017, en considerar que les propostes presentades no assolien el nivell desitjable, tenint en compte la dotació econòmica i la repercussió que hauria de tenir l’obra guanyadora per representar la identitat de les Festes de la Terra.  D’altra banda el jurat va demanar que per a futures edicions es faci una major difusió i va animar els dissenyadors i les dissenyadores de l’illa a preveure aquesta convocatòria en la seua agenda anual.

També es va declarar desert el Premi Vuit d’Agost en la modalitat d’Investigació 2017. El Jurat alabà l’interès, la inquietud i la laboriositat de la persona investigadora, així com les temàtiques que aborda, però metodològicament (en l’estructuració, en el plantejament general i en la base científica) s’hi varen observar mancances.

Toni Planells inaugura la seva residència virtual a Art-Xipèlag

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *