Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Dimecres 2, Cultura i Insularitat a #CulturAX

Després de les coses tan interessants que es varen dir al primer tuitdebat la setmana passada, aquest dimecres volem tornar a debatre sobre Cultura a Twitter. En aquest cas parlarem de Cultura i Insularitat.

Si parlam de Cultura, el fet de viure a una illa i més a una illa de la Mediterrània, suposa unes peculiaritats ben definides. Començant amb la part negativa, podriem dir que hi ha més dificultats de desplaçament amb altres regions de l’Estat, dificultant també l’intercanvi d’experiències professionals, l’arribada d’activitats, l’exportació de treballs fets aquí a altres províncies, dificultat de trànsit de públics entre comunitats…

També tenim altres inconvenients com són les despeses de materials (la insularitat suposa preus més elevats per poder arribar fins aquí), la menor oferta formativa (es va millorant però encara molts joves que volen dedicar-se professionalment a algunes disciplines culturals han de sortir a formar-se a fora), menor oferta per triar, menor afluència de públic que a la vegada està bastant segmentat, poder subsistir davant l’amplia oferta de sol i platja…

Però, així i tot, la insularitat també té coses bones: l’enginy i la creativitat dels professionals de la cultura illencs per solventar tots aquests inconvenients i poder sobreviure a un lloc petit, l’arrelament i estima per la cultura pròpia, les ganes d’aprendre i créixer per poder tenir opcions a seguir creant, la bona acollida als esdeveniments de qualitat, que arriben, l’entorn que ho envolta tot, el Patrimoni… i moltes més que esperam descobrir en el debat d’aquest dimecres.

I tu que vius aquí,  què en penses? Tens problemes per crear i difondre les teves activitats culturals? Gaudeixes molt de la cultura a les Balears perquè no et trobes amb grans aglomeracions? Coneixes experiències d’altres illes? Què trobes a faltar?

I tu que vius a fora, com ho veus? Coneixes el fet cultural insular? Ens tancam a oportunitats de més enllà vora mar? Quines sensacions transmet la Cultura de les Illes? L’has tastada personalment?

Et convidam a comentar aquestes i totes les qüestions que surtin en el Tuit debat d’aquest dimecres, participant-hi amb el hastag #CulturAX.

T’esperam a Twitter el dia 2, de 19 a 20h!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *