Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Nova campanya ‘Paraula de llibreter’

REDACCIÓ PALMA, 11.02.2015

La Misericòrdia ha acollit la presentació de la campanya ‘Paraula de llibreter’, que neix amb l’objectiu de fomentar les llibreries tradicionals a través de les xarxes socials.

El Gremi de Llibreters, en col·laboració del Consell de Mallorca i Mallorcablogs, ha posat en marxa la campanya ‘Paraula de llibreter’, una iniciativa per fomentar la lectura i acostar les llibreries tradicionals al lector a través de les xarxes socials.

A través del blog www.parauladellibreter.net els lectors podran conèixer les activitats incloses dins la campanya, així com ressenyes dels llibres gràcies a la col·laboració de 29 bloggers de Mallorca que donen la seva opinió literària i recomanen lesctures.

La campanya ha estat presentada a La Misericòrdia al llarg d’un acte que ha comptat amb la presència de Joan Rotger, vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Josep Mallol, gerent del Gremi de Llibreters, i Virginia Torres, membre de la comunitat de bloggers Mallorcablogs.

Joan Rotger ha destacat que es tracta de la primera campanya online de foment de la lectura que es duu a terme a l’illa i ha posat de manifest la importància d’aprofitar “la gran plataforma que suposen les xarxes socials a l’hora de difondre els llibres com una part indispensable del patrimoni cultural”.

L’objectiu de la campanya és recordar als lectors la importància de les petites llibreries i dels llibreters tradicionals, generar trànsit cap a les xarxes socials del Gremi de Llibreters, i posar en valor la figura del llibreter. Per tal que això sigui possible, a més de la difusió de les activitats i les ressenyes dels bloggers, també es poden trobar a la web semblances dels membres del Gremi, consistents en una breu descripció de la seva història com a llibreter, així com les activitats que realitzin les llibreries que participen a la campanya de foment de la lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *