Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Palma honra la figura del beat Ramon Llull amb una nova simfonia al Conservatori Superior de Música

REDACCIÓ PALMA, 25.02.2015

La coordinadora general de Cultura, María José Massot, ha presentat avui la Segona simfonia per a banda simfònica “The Great Mystic”, en referència al beat Ramon Llull, un encàrrec de la Banda Municipal de Música de Palma composta per José Ignacio Blesa Lull i que tindrà lloc el pròxim dia 27 al Conservatori Superior de Música.

L’acte també ha comptat amb la presència del Comissionat Autonòmic per als actes de l’Any Ramon Llull, José Francisco Romero, i el director de la Banda Municipal de Música, Salvador Sebastià.

María José Massot ha explicat que aquesta simfonia ha estat composta per a commemorar el 700è aniversari de la defunció del beat Ramon Llull, efemèrides “amb la qual l’Ajuntament de Palma honra aquesta figura polifacètica a través de l’Any Ramon Llull 2015-2016”.

José Francisco Romero, per la seva banda, ha destacat “la figura polièdrica de Ramon Llull, que va conrar moltes ciències i que va ser un precursor en la seva època”.

Salvador Sebastià ha explicar que en aquest concert “no escoltarem música antiga ja que es divideix en dues parts: a la primera part s’oferiran peces del folklore tradicional de les illes, amb composicions d’autors com Bartomeu Oliver i Bartomeu Artigues, mentre que la segona part està dedicada fonamentalment a homenatjar Ramon Llull”.

En aquesta segona part es preveu presentar tres moviments interpretats sense pausa. El primer d’aquests moviments fa referència als primers anys: “De la Cort al Misticisme”, amb fusió de la música àrab; “les Visions i la Cova”, amb peces amb reminiscències àrabs, judeocristianes i dels templers, i el darrer moviment denominat “Peregrinacions i els Conversos”, que ofereix melodies de danses populars d’aquella època.

L’obra és un encàrrec de la Banda Municipal de Música de Palma i s’interpretarà divendres que ve dia 27 a les 19.30 hores, a l’auditori del Conservatori Superior de Música. Abans de l’inici del concert, el compositor i el director oferiran una xerrada-presentació als assistents.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *