Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Palma és la seu del III encontre Think up Culture! de mecenatge i finançament d’indústries culturals

REDACCIÓ PALMA, 23.01. 2017. El Teatre Mar i Terra serà dia 25 de gener l’escenari de la 
vessant lúdica d’aquesta trobada amb el concert Ferments de Miquel Brunet. Llorenç Carrió, 
regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, ha declarat: “És un esdeveniment importantíssim 
perquè permet a Palma connectar idees, persones i projectes i a més ja està consolidat”

 El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, la directora general de Turisme del Govern, Pilar Carbonell i el responsable de Balears t.cluster Miguel Payeras, han presentat avui la tercera edició de Think up Culture!, una trobada de mecenatge i finançament d’indústries culturals i creatives que es celebra des de demà i fins dijous al Caixa Forum i al Teatre Mar i Terra.

Carrió ha destacat la importància per a Palma d’aquest esdeveniment. “És importantíssim perquè ens permet com a ciutat connectar idees, persones i projectes i a més, donat que és la tercera edició, ja està consolidat”, ha dit. Carrió ha remarcat que la responsabilitat del sector públic és “posar mitjans” perquè aquests projectes privats es donin a conèixer i tirin endavant”, ha dit.

Aquesta tercera edició de Think up Culture! ofereix des de demà ponències, sessions participatives, duets i activitats lúdiques al voltants dels següents eixos temàtics:

  • Districtes Culturals i Creatius com a Motors de la transformació d’una ciutat, és a dir com el model de ciutat pot canviar mitjançant processos creatius i culturals
  • Desenvolupament d’audiències culturals dins de l’afluència turística.

Ferments, dia 25 de gener al Mar i Terra

L’Ajuntament de Palma, que juntament amb el Govern, el Consell i el Ministeri de Cultura dona suport a aquest projecte, programa dins el Think up Culture! d’enguany l’obra Ferments de Miquel Brunet al Teatre Mar i Terra, amb entrada gratuïta prèvia reserva al web http://www.reunalia.com/3912145 el proper dimecres dia 25 de gener a les 21:00 hores.

Ferments és una reflexió sobre la identitat musical de l’illa, connectant als joves, el jazz i els ritmes moderns amb el cant i les melodies de camp a traves d’una experimentació sensorial i en especial la gastronomia.

Els continguts i activitats d’aquesta edició s’han organitzat en cinc àrees:

1-HUB: 100% dedicat a impulsar projectes. La feina ja ha començat amb la convocatòria que va estar oberta fins el 30 de novembre. Després de l’avaluació i selecció, 13 són les iniciatives que participen del programa d’acceleració, entrenament i mentorització i que el dia 25 de gener es presentaran al Forum d’inversions. L’objectiu fonamental és contribuir a la maduració de les iniciatives que puguin concretar-se o constituir-se en empreses.

2-TALKS:

S’han programat un total de vuit Talks a càrrec de diferents experts europeus en gestió cultural que abordaran qüestions com ara el finançament públic o privat, la marca i reputació d’un destí turístic, les audiències culturals, els reptes de les empreses i nous models de negoci o els retorns de la cultura, entre d’altres.

3-DEALS

Els projectes mentoritzats I accelerats del programa Think up Culture tenen l’oportunitat d’aconseguir finançament i/o col·laboració al Forum d’Inversió programat per dimecres 25 de gener a les 10 hores.

4-LIGHT

Cercant i trobant 10 icones culturals de Mallorca. En aquesta secció LIGHT #Uniqueness farà feina un equip per a descobrir quines són les característiques de la nostra illa i un destí únic i diferent que cal visitar 365 dies a l’any.

5-CROWD

El Teatre Mar I Terra acollirà dimecres dia 25 de gener a les 20:30 hores el concert Ferments. The map of an Island Senses de la mà de Miquel Brunet. Es tracta d’una reflexió sobre la identitat musical de l’illa. 19 especialistes de diferents disciplines: gastronomia, música, dansa, poesia, enologia es varen tancar a un estudi de gravació de la muntanya de Mallorca amb l’objectiu de crear una obra sense partitura, amb la única ajuda d’estímuls sensitius: menjar, beure, mirar i escoltar.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *