Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El patronat de la FPEA demana explicacions al Jurat sobre el procés de selecció de director

REDACCIÓ PALMA, 28.04.2017. El patronat de la Fundació Palma Espai d’Art dóna 
compte oficial del resultat del procés de selecció de la plaça de director de 
Creació Artística, i demana explicacions al jurat sobre les seves decisions.

Davant el nou escàndol mediàtic i l’encreuament d’acusacions, els membres del Patronat han acordat demanar a la comissió de selecció que motivi per escrit la valoració de l’entrevista de la persona que va arribar a la fase final i que fou descartada.

Avui matí la vicepresidència del Patronat de la Fundació Palma Espai d’Art ha donat compte als membres que conformen el  Patronat del resultat de la convocatòria per cobrir la plaça de director/a de Creació Artística de l’entitat. Un procés que ha dut a terme una el mateix jurat que havia intervingut a l’anterior procés de selecció i que recordarem està format per l’artista Carles Gispert Terrassa, membre i representant de l’AAVIB (Associació d’artistes Visuals de les Illes Balears), Santiago Olmo García, Cristina Ros Salvà, Pietat Solans Blanco i Berta Sureda. El jurat va emetre ahir un comunicat en què qüestionava l’actuació municipal.

Tenint en compte que varen ser dues les persones que varen ser escollides per a la fase d’entrevista, els membres del patronat han acordat donar un termini de 7 dies naturals perquè els membres amb vot de la comissió de selecció motivin per escrit la valoració de l’entrevista de la persona que va quedar descartada d’acord amb els punts que establien les bases de la convocatòria en aquesta fase. Aquests punts establien la puntuació entorn a la capacitat per desenvolupar xarxes de relacions locals, estatals i internacionals que propiciïn la col·laboració amb altres centres d’activitat similar i/o organismes culturals per a l’organització conjunta de projectes i activitats; els dots de lideratge i la capacitat de motivar i inspirar l’equip de treball i la capacitat de representar públicament la Fundació Palma Espai d’Art.

La Regidoria de Cultura ha estat l’encarregada de gestionar la programació del Casal Solleric i del CAC ses Voltes, en tant que no s’ha pogut dur endavant el nomenament d’un responsable – malgrat els dos processos de selecció realitzats –  i després de l’affaire amb el cessament del responsable anterior Fernando Gómez de la Cuesta.

Cort insisteix al comunicat enviat als mitjans, en desmentir la paràlisi del departament, tot al·ludint a la programació que s’ha aconseguit posar en marxa al Solleric des de l’Àrea. Així fa referència a  les exposicions de Toni Catany i Steve Afif i a què la setmana que ve inaugura la de Carles Congost. També recorda que pel que fa a ses Voltes, aquesta setmana s’estan desenvolupant les propostes guanyadores de la convocatòria d’ajudes que l’àrea va obrir per desenvolupar projectes al CAC ses Voltes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *